måndag 16 mars 2015

Recension - The Amorettes : Game On

Vad får man om tar ett par väna tjejer från Skottland och sätter instrument i deras händer? Om du har tur får du The Amorettes. En powertrio med både skills och attityd så det räcker för den annars så testosteronstinna rockbranchen. Här presenterar dom sitt debutalbum Game On.

Trion far fram som en frisk, men distad, vind. Punkig rak rock. Texterna är är även dom väldigt enkla och direkta, man skulle kunna tro att dom vore skrivna av master Lemmy himself, men så är icke fallet så vitt jag vet.
Vi bjuds på rock som andas samma uppkäftighet som The Runaways en gång levererade. Man blir lite glad helt enkelt. Ännu mer glad blir jag av att det är hårt arbetande tjejer som inte faller in fällan att försöka sälja sin musik med sexighet, utan enbart på sin kaxighet och kvalitet. Och kaxigt är det, med massor av sprudlande energi.

Låtarna har som sagt en punkig ådra, men är samtidigt väldigt klatschiga och i vissa fall riktigt hit-vänliga.


Betyget blir blygsamt, om än hyfsat, det blir välförtjänta 3/5 Ess. Inte för att det är en dålig debut på något sätt, men i långa loppet blir det lite enahanda. Så lite mer variation hade lyft plattan. Jag har lite svårt att sträckspela skivan, men i mindre doser är den riktigt bra och ger mersmak för framtiden.

Skivan släpps den 23:e Mars och man ger sig ut på vägarna som förband till Europe och Black Star Riders.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...