fredag 16 oktober 2015

Polar'n Per recenserar The Baboon Show - Havana Sessions!

The Baboon Show - Havana Sessions (2015)
Jag växlar några ord med Niclas Svensson, trummis i The Baboon Show, vars band har släppt vaxet "Havanna Sessions" (2015) idag fredag, 16/10. The Baboon Show är lite som Apornas planet, det är en fajt som behöver tas. De är The Donnas utan allt det där gulliga. De är reaktionära, utan kompromiss. De är punk med sex vax och ett antal kortare utgåvor på meritlistan. Det är energi!

Senaste släppet "Havana Sessions" tar med oss till Karibien, Kuba och Havanna, där bandet nästan årligen spelar. "Det stämmer", säger Niclas och fortsätter, "Havana Session är inspelad  i Scorpio Studio i centrala Havanna i mars tidigare i år. Några kubanska gästmusiker satte lite Kubasväng på låtarna..."-och det svänger riktigt bra om låtarna. Det blir en ganska udda ljudbild när den riktigt raka punken tar ut svängarna med dessa latinska rytmer. Det är svårt att inte ryckas med. I första genomlyssningen framstår "Under Your Trousers" (ovan) som en direkt favoritlåt för mig som lyssnare, låten har tillsammans med "Queen Of The Dagger" (nedan) varit de tidigaste bekantskaperna, då de släppts som klipp på youtube, och jag ber Niclas kommentera dem:

"Båda blev bättre än de tidigare inspelningarna, tycker jag. "Queen Of The Dagger" har ett bättre och lite snabbare tempo nu, mer som versionen vi kör live. "Under Your Trousers" hittade vi den riktiga tyngden och attityden i nu. En stor eloge också till Yaimi som lagt grymma percussion-grejer på båda låtarna. Hon är helt makalös!"


Niclas hymlar inte med att han är nöjd med plattan... Jag tycker "Queen Of The Dagger", "This Crowd" och "The Riddle" blev fantastiska... Eller, vafan! Hela skiten låter ju asgrymt!, säger han och skrattar. Jag som lyssnare vill höra denna energi levande. The Baboon Show gör ingen besviken när det kommer till förlösande energi.

Jag gillar riffandet, trummorna och fuck-off-attityden som "My Arrow of Wood" bär. Den levande energin som "Heidi Heidi Ho Ho" smittsamt levererar... eller varför inte "Halleluja"? Det är trallvänligt och energiskt och en låt som för mig växer till en favorit eftrer några lyssningar är "Like a Unit"

Plattan är ett ascoolt fyrtal i betyg (av fem möjliga ess) och jag kan inte låta bli att undra hur det ser ut på vägarna för att kunna se detta svenska unikum till punk-under... Tyskland har ju tagit bandet nära sig, "Absolut! De är helt galna i oss där... Det är slutsålt överallt, hela tiden. Vi älskar Tyskland!", säger Niclas och fortsätter "Det är ganska lugnt nu efter en hektisk sommar. Vi har flugit fram och tillbaka i Europa i stort sett varje helg i sommar, vi kör en liten förbandsturné i Tyskland i november med The Donots, de är stora där, så det kommer bli grymt. Sen har vi inget mer bokat just nu, men det är riktigt stora coola grejer på gång nästa år, mer kan jag inte säga just nu. .. Säger han illmarigt, så där som bara någon som lurar på en hemlighet kan göra!, innan han fortsätter "Men det blir såklart massa turnerande nästa år när nya studioalbumet släpps..."

Ingen spoiler här, inte... tänker jag eftersom det var med punkbandet Spoiler jag först upptäckte Håkan Sörle (gitarr i bandet, fd sång Spoiler) och Niclas Svensson som musiker. Med andra ord, The Baboon Show gasar på!

Det här är bra grejjer!

/Polar'n Per

Betyg 4 (av 5)

Tre starka kort med The Baboon Show
1. Riktig energikick
2. Girl power
3. Deras självklarhet som live-akt!

Mer av The Baboon Show
- Havana Sessions på Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...