onsdag 12 april 2017

Dagens Musiktips : Hela listan..Eller grand deluxe 10!

Hoppsan! Jubileumsdags i denna serie. 10:e inlägget i Grand Delux sviten. Vilket i sig inte är så konstigt då det finns så mycket musik som behöver få sin plats i etern, men så lite tid att skriva.

Men mängderna med bra musik gör ju att det blir lättare att skapa listor av detta slaget. Här kommer en veritabel uppsjö med starka band som alla vet hur man slår på en Fuzzbox . Och eftersom listan är lite av en milstolpe, så varför inte "go bananas"!


Six Sigma ger oss en sexigt 70-tals osande platta, Tuxedo Brown, till brädden fylld av skön och svängig fuzzad retrorock.Fortsätter med kanadickerna i The Hazytones. En otroligt skön platta med massor av stonerstomp i mystakt. Eller rättare sagt, en galet bra platta.Crypt Trip har nämnts här tidigare när dom släppte sin fullängdare, men nu har man släppt tre små nya låtar, och ibland behövs inte mer. Bandet har i alla fall förgyllt mer än ett par timmar för mig med dessa låtar. Det är svårt att låta bli att sätta dom på repeat.Ge mig ett band som anspelar på häxor och använder lika retroanspelande omslag till sina skivor som musiken dom spelar, ja då är jag hemma. Devil's Witches har allt det och massor med god musik.Here Lies Man är absolut listans skummaste band. Men det är kanske i sammanhanget bara positivt. Vill man sticka ut så vill man. För sanningsenligt, hur mycket psykedeliskt fuzzad afrobeat kan du säga att du hört genom tiderna? Kom ihåg att det var här det började.Skall vi ändå vara och vada i de grunda vattnen av fuzzad musik, med hjärta så det blöder, så måste vi frottera oss med THAL (The Headens Are Loose),  för vem av oss är inte en hedning? Groovie!!!I denna lista av sonic overload tänkte jag mig att lite tunga riff vore på sin plats. Så då vänder vi blicken mot Amerikanska Black Prism som låter sin massiva ljudvägg lägga sig som ett nedtyngt och värmande täcke över våra kalla själar.....

Facebook

Sist ut ut i denna galna jubileumsbonaza bjuder jag er svenska mästarna av skumrock, Salems Pot! Inget nytt för de flesta, men har du missat dom är det dags att kolla in dem.

Facebook
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...