onsdag 26 april 2017

Dagens Musiktips : Hela listan..Eller grand deluxe 11!

Lillördag!
Tänkte då att det är en bra dag att ha ett dubbeltema.
Alla banden kommer i dag från den nordamerikanska kontinenten och även om musiken skiljer sig en del är majoriteten bluesigt gungiga i grunden. På kartan rör vi oss ända från Florida till Quebec, med kvinnor i olika stadier av nakenhet som rider håriga bestar på omslagen. Så, både ursprung och skivomslag får sätta temat.


Bionic Cavemen
Jag är svårt svag för denna typen av sång som vandrar på gränsen till sammanbrott, framfört med viss likhet med Jim Morrison ljuva stämma. Lägg därtill sköna och slamriga gitarrer och gungigt komp. Går inte att slå helt enkelt. Moonbow 
Tung och mullrig bas. Sköna gitarrer och ett massivt sväng. Allt framfört av ett gäng veteraner. Lika mäktigt som namnet på skivan. Finns dessutom en ruggigt snygg vinylutgåva plattan. Bland det bättre jag hört på senaste tiden.

Facebook

Iron Buddha
 Här har vi ett tvåmansband som mullrar på med Doomig stoner stomp med lite mer guttural sång än i de andra fallen. Men det kanske är så det går till i Floridas träskmarker.Wölfcästle
En i sammanhanget oldie, då plattan är från 2012 men vem har sagt att bara nyheter har här att göra. Första låten som rabblar olika stämningsförhöjande drycker är en råösig partyrockare med punkig attityd. Låt två börjar snarare i ett Nazareth liknande gung, och resten av plattan är mer rock n roll. 
 

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...