måndag 26 juni 2017

Polar'n Per och söderort!

Musikaliska finns snabbheten i gitarr- och trumspel. Den ilskna sången domineras av katolsk nihilism och svärtad samhällskritik. Just tempoväxlingarna är stilverktyget som behärskas till fullo.

Lyssnaren tas med från dramatiska inledningar genom ett snabbt tempot till den karakteristiska växlingen mot det långsammare mardrömska.

Slayer är en av hårdrockens och thrashens giganter. Stenhårda och historietyngda. Dagens startfält är ett Slayer med lika delar Exodus. Tom Araya och Kerry King kliver idag upp på Gröna Lunds scen med sig vapendragarna Gary Holt (på gitarr som ersatt bortgångne Jeff Hanneman, 2013) och Paul Bostaph (på trummor som ersatt Dave Lombardo vid två tillfällen). Fortfarande är dom helt kompromisslösa... Lyssna på låten "Repentless" eller "When the stillness comes" från 2015 eller betydligt äldre "Reign in blood" eller "Dead skin mask".

Det är en instutition som kan upplevas på Djurgården idag... ett stycke ilsken musikhistoria! Stäm ner gitarrerna och åk med South of heaven!

/Polar'n Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...