torsdag 31 augusti 2017

Recension : The Quireboys - White Trash Blues

The Quireboys är väl ett band som inte direkt behöver någon introduktion. Bandet startade redan 1984 och har varit rätt flitiga både på skiva och för att inte tala om att spela här i Sverige.

Bandet kommer traditionsenligt till Sverige senare i höst för ett par festivaler och spelningar:
• 27 okt - Rocktober Fest, Annexet, Stockholm
• 09 nov - Sticky Fingers, Göteborg
• 10 nov - Palatset, Linköping
• 11 nov - Frimis Salonger, Örebro
Musikmässigt är man ganska traditionellt lagda även där. Röjig glammig honky tonky blues rock n roll med sångaren Jonathan "Spike" Grays varumärkesraspiga röst som sammanhållande kännetecken.

Det om det. Nu till den senaste skivan, White Trash Blues, som sticker ut lite grand som en coverplatta där man Quireifierar gamla bluesstandards. Det är således mer blues än vanligt, samtidigt blir det lite tråkigt och ooriginellt om du frågar mig. Som jag förstår det så är upprinnelsen till plattan att bandet spånat fram att man till årets festivalsäsong ville sikta in sig på ett mer renodlat blues-set på scenen. Jag tycker nog att man skulle ha hållit det till det och inte nödvändigtvis tagit det vidare till en skivutgåva, då jag anser att bandet kan bättre än det här. 
Missförstå mig rätt, dom är ett svängigt och kompetent gäng, men detta känns oinspirerat och trist. Ser det mer som en skiva för redan fanatiska fans, för oss andra blir det mer en gäspning. Därför blir det bara 2 Ess denna gång.

 Sammanfattning:
Betyg 2/5

Favoritspår: Walking The Dog
Skivbolag: Off Yer Rocka
Release: 5:e September 2017
For More Info Visit:

 
Band Members:
Spike (vocals)
Guy Griffin (guitar)
Paul Guerin (guitar)
Keith Weir (keyboards)
Nick Mailing (bass)
Dave McCluskey (drums)

2 kommentarer:

  1. Det är ju inte i den riktningen som de gör sig bäst heller, däremot är bluesvibbens närvaro en krydda de ska ha med sig och skvätta lite över rakare rocklåtar...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...