onsdag 10 januari 2018

Dagens Musiktips : Hela listan..Eller grand deluxe 25!

Första Grand delux listan för 2018 och dessutom nr. 25 i ordningen överhuvudtaget. Tänkte att det då passar sig med en riktig proggig lista med enbart Svenska akter, precis som förra årets avslutande lista. Detta med band som till största delen dök upp på min radar under förra året.
Dessutom lillörda', så knäck en kall och luta dig tillbaka och njut kompis, för det är banden här värda.


Oblivious
 En liten pärla till EP som ger mersmak inför den fullängdare, "När Isarna Sjunger", som skall släppas på Gaphals under Februari i år. Bandet kommer från Linköping och den kommande plattan är på svenska.


Facebook

Fungus Hill
Svampbacken har varit med förr, men fortsätter man göra bra musik så finns inget hejd på hur mycket man får vara med.
Besvärjelsen
Det äldsta släppet på listan, dessa låtar är från 2016, vilket gör att man kan hoppas att det dyker upp nytt snart. Även om man inte varit direkt aktiva på sociala media på ett tag. Men det sista inlägget på Facebook (Augusti 2017) är en teaser med låtar till ett kommande album, som låter riktigt bra. Hoppas!
Orkan
 Ett Göteborgsband som verkligen lyckas förkropsliga klassisk svensk 70-tals progg, men ändå lyckas ge det en modern touch. På allra bästa sätt. Knyt nävarna i skyn. Extra plus för blåset, men heter man Orkan så heter man.
Jirm
Stockholmsbandet Jirm är väl dom som sticker ut lite extra här på listan. De andra banden har lutat sig till mångt och mycket mot den traditionella svenska folk/progg rocken från förr. Här är ett exempel på otroligt bra, spännande ultramodern (även om det givetvis finns rötter bakåt) psykedelisk progressiv spacad stoner. Bandet släpper skivan, Surge Ex Monumentis, någon gång runt Mars 2018 och bara på denna enda låt, och det snygga omslaget, är det något jag ser fram emot redan. Hoppas man kan få tag på den snygga limiterade vinylen utan att beställa från USA (jäkla frakt).


Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...