måndag 16 juni 2008

Välkommen till feghetens och skräckens tidevarv.

Imorgon den 17:e skall riksdagen rösta om huruvida FRA skall få ökade befogenheter att avlyssna telefon och Internet trafik, och som det ser ut just nu kommer Lex Orwell att bli antagen och vi Svenskar blir ett något mer ofritt folk.

Känns verkligen Liberalt att i ett Moderat-styrt Sverige närma oss den förtryckar mentalitet som råder i Kina och andra diktaturer. Och allt detta för att Jojje Bush lyckats med att sälja in sin skrämselpropaganda till dagens riksdag som sedan smugit in detta lagförslag utan någon egentlig diskussion i media.

Mitt Tipps om nu lagen antas, är följande:
1. Installera GPG eller annan krypteringsprogramvara på sina datorer.
2. Skapa ett default-meddelande som läggs till all utgående E-post, som innehåller ett antal "terror" besläktade ord som Bomb, terror, Allah osv. gärna på flera språk.
3. Skriv hädanefter alla dina mail i ett dokument som du sedan krypterar och bifogar i ditt mail (detta för att dina default "terror"-ord skall få vara kvar i klartext).

Omständigt, javisst, men detta för att sätta kära FRA i jobb och förvissa sig om att dom skall ha något att göra med sina nya dyra data-system och lagändringar.

För att slippa detta hoppas jag verkligen på lite civilkurage hos de folkvalda att gå mot sina partier i denna fråga. För om inte detta är ett ärende stort nog, så vet jag inte vad som skulle vara det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...