måndag 9 maj 2011

Ola Lindholm vs. Media

Utan att lägga någon större beaktande på skuldfrågan (Ola känns inte riktigt som en klassisk partykokainist), så kan man inte annat förundras (ännu en gång) över kvällspressens förmåga att gå över lik för att få till en löpsedel.

Visst, jag kan se ett visst nyhetsvärde i det hela (typ notis eller mindre artikel), särskilt om Ola skulle bli fälld i domstol. Men att som man nu gör, jaga folk som om dom vore Bin Ladens elaka tvilling, för en sådan brutalt brott som att vara misstänkt för att ha använt kokain????? Det är ju kriminellt bara det, vare sig vad pisseprovet säger eller inte i slutändan.

Efter att ha läst Olas blogg om hans synvinkel på saker och ting, så kommer ett par funderingar.

1. Jag tar själv regelbundna drogtester på grund av mitt jobb. Där är det en väldig formalia för hur dessa prov går till för att både jag och provtagaren skall vara ense om att det är taget på ett sådant sätt att det inte kan misstänkas manipuleras med. Fältprov, såsom beskrivet här känns väldigt godtyckligt från provlämnarens sida.

2. När skall media börja självsanera? Vi talar ofta om att man inom Islam måste börja ta ställning mot fundamentalism, inte helt sällan i just media, men när skall mediasverige börja ta avstånd från skitjournalistik som bara har pengar och lösnummerförsäljning som enda ledstjärna?

3. Vad faan får dom lära sig på Journalisthögskolan egentligen? En av Sveriges populäraste linjer, med höga intagningskrav, vilket borde borga för att man får någotsånär intelligenta elever. Får man avgångsdiplomet i form av någon Empatisk lobotomi??? Eller är kraven på redaktionerna så låga att man direkt slänger ut allt vad som är etik och moral genom fönstret? Kanske dags att göra ändringar i Svenska akademins ordlista?  
Pressetik - Något som fanns förr, men som ersatts av opportunism (se snöd vinning)

Inte undra på att Journalistkåren har rykte om sig att supa hårt. Dom har väl en hel del dåligt samvete att dränka. Kanske skulle vara på plats med lite pisseprov där med..... :-)

2 kommentarer:

  1. Väl rutet. Jag skiter fullständigt i ifall Ola koksat eller ej och tycker att medierapporteringen är helt galen och jag är helt säker på att de flesta journalister på expressen och aftonbladet själv tar sig en näsa lite då o då.

    SvaraRadera
  2. Tackar!

    Blev extra illa berörd i kväll när jag hörde att SVT beslutat sig för att inte visa de sista två avsnitten på Wild Kids, bara för att man inte ville bli förknippade med droger.

    Jävla Hyckleri!!! Dels är Ola inte dömd, dels drar man sig inte för att visa andra med mer skamfilat rykte.

    Då hoppas jag att vi slipper se mer av Persbrant i SVT i fortsättningen...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...