tisdag 3 april 2012

Rival Sons - Debaser 2012-04-02

Så var det äntligen dags att få se Rival Sons igen och vilken kväll det blev.

I ett Stockholm som blivit annekterat av iskalla vindar blev till slut kvällen otroligt varm.

Vi började med en grymt god  Tapas middag på Cafe Tabac i Gamla Stan för att sedan vandra upp till Debaser på Medborgarplatsen.

Första band ut var ett ungt gäng vid namn Factory Brains. Dessa gossar sparkade igång och gav oss en hel del hjärta/smärta/humor med sin organiska, dementerat psykopatiska bluesrock som sköt rakt in i ryggraden på en. Otroligt bra framfört med vibbar till vad jag kan tänka mig en ung Tom Waits med mycket spring i benen. Hatten av pojkar, er ser jag gärna igen. Nästa band ut var ett Stockholmsbandet Straight Frank. Otroligt tighta grabbar med feta riff och sköna låtar. Kompetenta på alla håll. Men.... För mig lyfte det inte riktigt. Vet inte varför, eftersom alla byggstenar fanns där. Det vart liksom inte riktigt spännande. Skulle gärna se och höra mer om det begav sig, men jag kan nog säga att jag inte kommer att springa benen av mig för det.
Habilt hantverk, duktiga musiker, sköna låtar men något saknades. Kanske fel inramning? Kanske kan hända något i framtiden? Skall åtminstone lyssna in mig på deras platta som lanseras på Onsdag och enligt vad som sades på scenen även skall finnas på Spotify.Rival Sons, vad kan man säga mer än själ och ångande sex i ett och samma paket, med mycket glimten i ögat. inramat i galant retrorockande jamband med personlighet. Bandet har lite av varje. Coola snubbarna på bas och gitarr, buspojken bakom trummorna och den innerliga och karismatiska sångaren. När det sedan träffar rätt med skickligt låtskrivande så blir det gärna bara helt magiskt.


2 kommentarer:

  1. Factory Brains var helt strålande Live, en riktigt trevlig överraskning minsann. Ser att vi prickade in samma video :). Straight Frank var lite tama och precis som du säger så lyfte det aldrig. Rival Sons var helt exemplariska live, tusan vilket sväng de får till.
    Bandet som i mina Ögon/Öron gjorde ett av förra årets bästa spelningar på Strand så delar dom tronen med Thåström för årets bästa, dock är det ju mycket kvar så vi får se hur det slutar när det blir dags att sammanfatta året igen.

    SvaraRadera
  2. Jo, Rival är mer än lovande. Ser fram mot att höra nya alster med dem. Det är bara att konstatera att dom är uppsatta på den mentala "att se" listan så fort dom är i närheten. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...