onsdag 11 april 2012

TV leverantörsdjungeln

TV, vilken jäkla djungel! Ge mig en Machete!

Har sedan många år, 2008, varit en trogen kund till Tele2, både vad gäller Ip-telefoni, bredband och TV. Har skrivit om upplevelsen att få valfriheten runt TV tidigare här.

Redan då var jag missnöjd, allt i från "valfriheten" till att man lovade ganska brett saker man inte kunde hålla.

Detta har nu fått en ny dimension. Sedan en tid har jag lackat ur på att sitta med en gammal skitbox (Tele2's benämning är standardbox), som ger riktigt usel bild, när man sent om sider har HD-boxar.

Så då har man 2 alternativ i denna djungel av valfrihet. Binda upp sig till Tele2 och betala för nya boxar eller byta leverantör och få finfina erbjudande med gratis HD-boxar om man binder upp sig till dem i stället.
Dock verkar båda dessa alternativ mer eller mindre kräva att man byter till IP-TV vilket i sig kan betyda att det blir extra merkostnader för att få in en DRG-switch.

Ringde till Tele2 för att se om man kunde få till några bra erbjudanden, eftersom man ändå har varit en trogen kund (skrivit om det tidigare här och här) under en längre tid, men det sket sig fortare än kvickt. Nä, då är det bara att välja på att pynta ut mer stålar eller hålla till godo med usel bildkvalitet. Eller då byta leverantör med allt vad det innebär.

Sedan kan man börja undra varför inte en HD-box är standard år 2012, när var och varannan människa sitter med platt-TV som är gjord för HD hemma? Dessutom är just Tele2's HD utbud så pass magert och dessutom utspritt i flera intressepaket att dom borde skämmas för att lansera det som en extra feature.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...