onsdag 5 september 2012

Dagens Musiktips - The Saint James Socitey

Precis som i förra musiktipset så är dagens tips ett band från Austin, Texas. Dock inte riktigt med samma doom anknytning.

 The Saint James Socitey är sjukt bra. Det (och att man kan lyssna på deras EP på spotify) är egentligen det enda man behöver veta om bandet. Men givetvis kommer det här lite mer information. :-)


Brandon Burkart - sång/bas
David DuBois - gitarr
Elza Burkart - sång/Percussion
Candice Bertalan - sång/Percussion
Jeremy Hayes - Trummor









 Musiken stoppas in i facket psykedelisk garagerock med ockulta undertoner, eller Pentecostal Desert Glam som dom själva kallar det.
Det är luftigt, suggestivt och väldigt snyggt, med mycket underliggande referenser till stora band som Velvet Underground och The Doors, fast ändå utan att bli plagiat och med en rejäl fräschör. Det är retro men ändå väldigt modernt.
Av vad man kan se från bilder och videos så verkar dom vara en väldigt välpaketerad grupp som känns genuin både i musik och det man utstrålar i sin image. Vilket inte är helt oviktigt i sig i dagens brus.
 
Låtarna på EP:n ger en lite mörk, spöklik och romantisk känsla utan att ramla ner i något överdrivet teatraliskt påklistrat. Jag hoppas att den känslan fortsätter över till den kommande LP:n som är på gång. Mastertapen är klar, men jag vet inte i dagsläget när skivan släpps, har hört December, men är inte säker. Musiken byggs upp på ett väldigt suggestiv och atmosfäriskt sätt och man vandrar vidare på den drogkantade schamanstigen som en gång Jim Morisson trampade upp.

Deras framtoning ger nästan vibrationer av en liten mini-kult. Musiken byggs upp på suggestiv och atmosfäriskt sätt och med Brandon som överstepräst leds man taktfast vidare på den drogkantade schamanstigen som en gång Jim Morisson trampade upp. Allt detta inramat av prästinnorna Elza och Candice lockande sirensång och snygga gitarrslingor. 

TSJS verkar vara väldigt inne på att turnera, så jag hoppas verkligen att dom kommer förbi våra breddgrader, för det bör kunna bli magiskt. Dom avslutar sin bandpresentation med "Meet your new favorite band." och jag tror att jag har gjort just det. Ett av dom i alla fall.

 The Ballad of The White Horse


Reflections


Med andra ord, ännu en skiva som skall upp på önskelistan. För om det stämmer att skivan släpps i December så vet jag en som fyller år då. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...