tisdag 4 september 2012

Dagens Musiktips - The Sword

Jag har skrivit om min önskan att få äga en liten flaska av deras eldiga nektar tidigare. Nu är det dags att presentera dras musik.  

The Sword!


Kvartetten från Austin, Texas är inte direkt okända i sin genre. Bandet bildades 2003 och består av:
John D. Cronise - sång, gitarr
Kyle Shutt - gitarr
Bryan Richie - bas
Santiago Vela III -trummor

3 plattor har man hunnit med och en 4:e på gång (Apocryphon). Förväntningarna blir givetvis stora med tanke på vilken högkvalitativ doom/stoner som The Sword har bjudit oss på hittills. I Oktober kommer man att ge sig ut på världsturné, så man får hålla tummarna för att dom kommer förbi Svedala.

Tredje plattan Warp Riders, som släpptes 2010, har fått blandad kritik, själv tycker jag den är underbar även om det inte är deras bästa. Det är inte bara skönt tunga riff som vi bjuds på, den är dessutom ett konceptalbum med handlingen förlagd till rymden och det är ju värt att premieras bara det. Det är något visst med konceptalbum, särskilt nu i en tid då kanske just koncepten är på utdöende.

Som sås på moset, eller fisktacon i det här fallet, kommer man att vara med i Anthony Bourdain: No Reservations Travel Channel. Så om man har den kanalen lär programmet visas nu i dagarna.

Här är den underbara Lawless Lands från senaste plattan Warp Riders, som tog oss ut i rymden.Skivkatalogen kan hittas på Spotify, gott så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...