fredag 12 oktober 2012

Dagens Musiktips - Hexvessel

Oj vad länge sedan ett Musiktips, men nu äntligen.

Finsk/Engelska Hexvessel som förra året släppte den underbara plattan "Dawnbearer" (deras första), släpper redan nu platt nummer två "No Holier Temple".


Och vilken psykedeliskt tripp det är! Lugnt, stundtals tungt och stundtals lätt men alltid suggestivt väver man in gamla toner i en psykedelisk ockult folkrock som lägger sig som en mjuk melankolisk matta runt ens sinnen. Det är vackert. Det är lite kusligt. Det är uråldrig kärlek till naturen. Det är hopp.

Bandet är:
Mat McNerney - Sång & gitarr
Marja - mera sång & slagverk
Vesa - Gitarr
Jukka - Trummor
Simo - Gitarr
Niini - Bas
Kimmo - Violin
Jussi - Orgel

Så låt dig svepas ut på det soniska havet med kapten Mat och hans besättning i en vidunderlig farkost av 60- 70-tals inspirerad folkrock som stundtals låter som om dom var ett kärleksbarn sprunget från ett tidigt Jethro Tull och Pink Floyd med stänk av The Doors. Lägg till detta feta gitarrer och naturromantik och ett stänk av Carl Sagan.

Här blandas och gifter sig skira flöjter och mungigor med tunga distade gitarrer och bombastiska trummor allt inramat i vacker sång med poetiska texter.

Det här är musik som gör mig glad helt enkelt. Musik som skapar nya vackrare världar. Som har många lager att upptäcka. Musik som kan hålla i långa tider.Båda deras plattor finns på Spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...