fredag 12 oktober 2012

Presenter är kul - Ulf Lundell

Igår fick jag en present av min kära fru, lite så där ur det blå bara. Jag vet inte om hon ville påminna mig om jag börjar bli äldre. Hur eller hur, jag fick Ulf Lundells senaste skiva "Rent Förbannat" och bok "Allt är i Rörelse". Vilket gjorde mig oerhört glad, då jag gillat Uffe, både som musiker och författare, under lång tid.Skivan snurrar för fullt och så här, utan att ha lyssnat djupare, så är jag riktigt nöjd. En fläskig dubbelplatta med 24 låtar som låter som Lundell skall. Ömsom rivig rock och ömsom skira ballader. Framför allt genomsyras texterna av en stor portion av samhällskritik. Kanske inget nytt under solen, men när det kommer till en artist som Ulf Lundell så vill jag hellre ha stabila bra låtar med hög igenkänningsfaktor. Hellre det än att han skulle svänga om och börja med att utforska industrisynth målad i corpspaint. Även om det visserligen skulle ge ett leende för stunden.
Att en man som han kan fortsätta att vara produktiv efter så många bra låtar ger mig bara hopp inför framtiden.

På singeln till plattan frågar sig Ulf om vi är lyckliga nu? Jag kan bara säga att jag är det för det mesta och presenter som det här gör inte saken sämre.

6 kommentarer:

 1. Vad trevligt med presenter! Är inget större fan av hans musik även om jag vet att han gör den med dedikation. Men, kommer väl en dag...

  Hans böcker däremot, där gillar jag alla och framför allt de han gjort de senaste 15 åren eller så, han blir bara gnälligare och gnälligare på allt här i samhället.

  SvaraRadera
 2. Roligt med oväntade presenter!

  SvaraRadera
 3. Fan vad lik han är GW på det där omslaget förresten, det ska jag norpa till en look-a-like!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte det samma när jag såg honom hos Skavlan. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...