lördag 13 oktober 2012

Grattis! - Sammy Hagar och Paul Simon

I onsdags så grattade vi David Lee Roth och idag är det hans efterträdare i Van Halen, Sammy Hagar som gratuleras tillsammans med med en riktig klassiker, Paul Simon.



Californiasonen Sammy Hagar fyller idag 65, men jag tror inte riktigt att han pensionerar sig ändå. Det är liksom som om det är nu på gamla dagar han börjar komma igång på riktigt. Eget Tequila och Rom märke. "Cabo Wabo Teqiula" och "Sammys Beach Bar Rum". Dessutom så har han ett par restauranger under namnet "Cabo Wabo Cantina". Med allt detta kan man undra lite hur mannen hinner fara runt med sitt superband Chickenfoot.

Sammy dök upp på min radar genom låten "I Can't Drive 55" som jag gillade när det begav sig. Att han sedan ersatte en av mina favoriter på den tiden, Diamond Dave i Van Halen, var både sorgligt och spännande på samma gång. Dock lyfte det aldrig riktigt. Visst, dom gjorde en hel del bra låtar, men magin försvann.

Däremot är jag förtjust i den nuvarande given, ChickenFoot. Såg dom live för ett par år sedan på Rockweekend i Hälsingland och det märktes att detta var ett gäng killar som var ute mer för att ha kul än att betala räkningarna.


Paul Simon är en gigant om man ser till hans musikvärv, även om han inte är så lång, och har med sina 71 år idag bjudit världen på underbar musik hårt många år.

Som ena halvan av duon Simon & Garfunkel skrev han mer eller mindre att av soundtracken till hela 60-talet.
Stundtals är det tyst runt honom men sedan rätt som det är så klipper han till med en platta som "Graceland" och på senare år har han kanske inte presenterat så mycket av rang. Men den musik han redan gjort är så tidlös att han lyckas trollbinda generationer.
Det är väl sådant som ger Polarpris.




Grattis Sammy och Paul!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...