fredag 14 december 2012

Dagens Musiktips - Supralunar

Stockholmsbandet Supralunar bjuder på svängig Rock n Roll med stora doser av 70-tals glam med en rejäl dos blues och helt befriat från paljetter.
Tider då Glam-rock inte var synonymt med paraplydrinkar och neonfärgad spandex,som på 80-talet, utan som rockgudarna hade tänkt sig att den skulle vara, lite skitig, mycket svängig och rolig utan att vara fånigt.

Det rullar, det svänger. Detta är musik som gör en glad. Partymusik med bra texter.
Ger mig stundtals lite tankar mot The Ark, när dom var som bäst, fast på steroider, mycket tyngre, bättre och utan det teatraliska (givetvis har Supralunar en låt med titeln "Theatrical", antagligen bara för att jävlas med mig. :-)) . Ger mig även lite känsla av The Darkness minus falsettsång och fånerier. Men förstå mig rätt, det är samtidigt väldigt modernt och dessa liknelser haltar lite känner jag, så deras egen beskrivning kanske sammanfattar det hela bäst: Det är vad du skulle få om du skickade Foo Fighters tillbaka i tiden utklädda till The Sweet.

Bandet består av Petri Tuulik på sång och gitarr, Georgios Vamvatsicos på bas och Johann Enoksson på trummor.

Det här är riktigt, riktigt bra. Nu har jag bara hört ett par låtar, bland annat EP:n "Unzip to Rock" som man släppte tidigare i år och som kan avnjutas på Spotify, men framför allt den lilla album-teasern, "People Like Us" som släppts inför fullängdaren som håller på att färdigställas och troligen kommer ut första kvartalet 2013.
Håller sedan bara resten av skivan samma kvalitet som det jag hittills har hört så är jag benägen att redan nu boka en plats för Supralunar högt på nästa års favoritlista. Om det nu blir något nästa år förstås. Den som lever får se, annars ses vi förhoppningsvis nästa evolution :-)

Mitt tips till er alla, spetsa öronen och håll utkik efter Supralunar, om inte annat här, för det kommer jag att göra och jag är ganska övertygad om att detta inte är sista gången jag får anledning att skriva om dem.  Men tills dess, här är People Like Us. Men jag varnar er, denna låten fastnar lätt i hjärnan...Mer info och ett par låtar till hittas på deras hemsida.

3 kommentarer:

 1. Vad roligt att du gillar detta, svänger gott om dessa herrar.
  Som en liten kuriosa så deltog jag om min dotter på inspelningen av videon till denna, mer info finns på givetvis på Tune Of The Day http://tuneoftheday.blogspot.se/2012/11/supralunar-people-like-us.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt att jag missade den på din blog. Jag som trodde jag hade total koll på allt ni skriver. :-)

   Men visst är dom bra. Skön musik som gör en glad helt enkelt.

   Radera
 2. Korrekt.
  Det växer upp mycket ny gammal musik nu!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...