onsdag 5 december 2012

Recension - Mellow Bravo

Detta är en liten udda fisk som, Small Stone Records har hittat. Det spretar iväg åt många håll. Det är lika delar skramligt skön Indie/klassisk Rå Rock/Blues/Ko-Jazz och rejäla doser med hårdrock och Metal-solon. Men bra är det!

Mellow Bravo bildades 2009 i Boston har sedan dess byggt upp ett rykte som ett av traktens mest energiska band på scenen.
Det är mycket dubbelt här, dubbla sångare, Keith Pierce and Jess Collins, och dubbla gitarrister, Andrew Doherty and Jeffery Fultz. Även om Keith får ses som huvudsångare så får han stöd och backning av Jess som ger spänning och dynamik till sången. De båda gitarristerna levererar tighta och feta riff som bildar en snyggt uppbyggt bred gitarrvägg. Lägg här till piano, Xylofon, fotbollskörer, Munspel och annan allsköns småinlägg i låtarna.

Mer om sången, det är väl inte alltid direkt skönsång vi pratar om när Keith klämmer i, men det kompenseras med en inlevelse som heter duga. Lite som Joe Cocker när det begav sig (dock inte menat att han låter som Cocker). Vissa låtar är riktiga partyrökare med fullt ställ och vissa saktar ner tempot, framför allt mot slutet av plattan.

Jag kan inte säga att det är en helgjuten platta och alla låtarna håller inte fullt ut, men man får helt enkelt för sig att detta är ett band som gillar det dom gör och det smittar av sig. Mellow Bravo lyckas på något sätt att göra spretigheten till sin helhet. Helt klart godkänt.
Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up:
Andrew Doherty
Jess Collins
Dave Jarvis
Jeff Fultz
Seager Tennis
Keith Pierce
Skiva: Mellow Bravo
Skivan innehåller 11 spår och klockar in på 43 minuter
  1. Sad Sam
  2. Where The Bodies Lay
  3. Ridin
  4. When I'm In Pain
  5. Liones
  6. Senorita
  7. Love Hammer
  8. Shake Shake Shake
  9. Prarie Dog
  10. Leave When you Please
  11. Big Block

  Skivsläpp: 2012
  Skivbolag: Small Stone Records
  Hemmaort:USA

  Facebook
  Hemsida
  Spotify 
  Bandcamp

  Support The Bands That You Like!!

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...