söndag 20 januari 2013

Grattis!! Paul Stanley - David Lynch

Wikipediastulen
Paul Stanley, eller Starchild om du så hellre vill, fyller idag 61 år.

En man som jag misstänker att de flesta vet vem han är, vare sig man gillar Kiss eller inte. För mig är han jämte kollegorna i bandet en ikon, då dom var ett av banden som cementerade min vurm för hårt rockande.

Två gånger har jag haft nöjet att se dem live, en gång med och en gång utan smink, och båda gångerna var magiska i sig. sist det begav sig var 2008 på Stadion, då jag hade min då 12-åriga och febriga dotter med på konserten.
Under konserten flög Paul ut över publikhavet till ett podie och väl där pekade han mot oss på den läktaren vi satt på. Vilket gjorde att dottern blev då alldeles till sig, hon var, och är fortfarande, övertygad om att det var just henne han pekade på. Och vem är jag att säga något annat.


Likadeles stulen från Wikipedia
David Lynch, som fyller 67 år är väl inte först och främst känd som musiker, utan som regissör. Men det faktum att han på senaste tiden mer ägnat sig åt musiken gör att han grattas här han med.

Han skapar kanske inte alltid den mest kommersiella och lättlyssnade musiken, har inte den bästa sångrösten, men den är för det mesta spännande, skum, störande musik och när han väl får till det, särskilt i olika samarbeten, väldigt bra.

Bland annat hans samarbete med Chrysta Bell som skrivit om här tidigare.










4 kommentarer:

  1. Jag passar på att lägga till att Oscar Dronjak i Hammerfall fyller 41. Lägger till det för att han är en av de som cementerade mitt rockande, som du uttrycker det :)

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Jo, han har ju onekligen sina ljusa stunder. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...