måndag 21 januari 2013

Recension - Enos : All To Human

Kom mina vänner och sätt er häromkring, det är dags att berätta historien om Enos, den sista rymdfarande Schimpansen.....


Enos är mer än bara ett ruggigt bra band och innan jag går in på själva musiken, för dom är mer än bara musik, mer eller mindre ett helt koncept, så jag tänkte presentera ramverket först.
"All To Human" är andra kapitlet i en episk rymdsaga om Schimpansen Enos, som skickas ut i rymden av NASA 1961, för att återvända till jorden, om något förändrad...
Skivan släpptes i December förra året, så den är på gränsen att den kunde ha fått starta årets skörd på ett riktigt positivt sätt, men faktum att skivan kom förra året gör den inte sämre.
Till musiken finns det även en seriebok, skriven av bandets sångare Chris Rizzanski och tecknad av Paul Stanczykowski, som följer historien om Enos.
Kapitel 1, både den musikaliska och Serieboken finns att ladda ner gratis via bandets hemsida.
Nu över till plattan. "All To Human" är en väldigt skön musikalisk mix. Här blandar man en psykedelisk rymdstoner coctail med en grund som får en att tänka på Orange Goblin, Hawkwind och Monster Magnet för att över allt detta strör ett rejält lager av Pink Floyd.
Särskilt i låtar som "Left For Dead" och "Obscured" får Chris till en Pink Floyd känsla då hans röst här till och med låter som en kombination mellan både Gilmour och Waters.

Det är väldigt bra musicerat på alla håll. Man vandrar med lätthet från spröda gitarrslingor till blytung rock. Musiken har många lager och det är verkligen en skiva som växer med tiden. En skiva som jag ser fram mot en lång bekantskap tillsammans med. För att inte tala om vilka förväntningar detta ger inför kommande kapitel i Enos rockepos.
Den uppmärksamme ser även att en annan av mina favorit på senaste tiden varit inblandad i projektet. Det är nämligen Alexander von Wieding som gjort albumomslaget, vilket bara cementerar min tes om att man i vissa fall kan använda vem som är konstnär till omslaget som en indikator på en bra produkt. :-)

Enos skivbolag Stargun Music har dessutom haft den goda smaken att skaffa sig en Svensk distributör för sina skivor, genom det eminenta Ozium Records.

Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up:
Chris Rizzanski - Gitarr/Sång
Sean Cox - Gitarr
George Cobbold - Bas
Sparky Rogers -Trummor

Skiva:All To Human
 1. ...And Beyond
 2. All To Human
 3. Left For Dead
 4. Collisions
 5. Another Sollution
 6. Obscured
 7. Devil Makes Work
 8. Up n Down
 9. Who Knew?
Skivsläpp: 2012
Skivbolag: Stargun Music
Hemmaort: England

Facebook
Bandcamp
Hemsida


Support The Bands That You Like!!

2 kommentarer:

 1. Detta var riktigt bra, noterade att en Vinyl är på G. Lägger denna på inköpslistan.
  Tack för tipset.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...