måndag 11 mars 2013

Grattis!! Nina Hagen - Douglas Adams

Punkikonen och Rockrebellen Nina Hagen fyller 58 år idag. En otroligt stark, spejsad och spännande kvinna, vars karriär spänt från tyrolerbumpa via punken till Opera. Ett friskt inslag i min korta punkkarriär.

Detta är även födelsedagen för en annan rockstjärna, fast då i formen av en författare. Och då inte vilken författare som helst utan den numer bortgångne Douglas Adams som skulle fyllt 61 år idag. Rockstjärna, frågar sig vän av ordning?
Förutom att han själv spelade gitarr och var svårt influerad av Pink Floyd (som han även spelat med) och var polare med Gary Brooker från Procul Harum (som förövrigt spelade på hans minnesceremoni), så får man väl anse att en man som skrivit "Liftarens Guide till Galaxen" som en som förtjänat det epitetet. Att han dessutom skrivit för Monty Python, Dr. Snuggles och Doctor Who, visar på hans storhet.

Han var dessutom en stor miljövän och aktivist. Har man inte läst den redan så måste jag rekommendera boken "Last Chanse To See" (ursprungligen ett radioprogram) , som är en otroligt rolig men samtidigt tänkvärd bok om utrotningshotade djur.

Förutom att han är en av mina favoritförfattare så låg han även bakom datorspelet Starship Titanic som jag gillade skarp. En man med många strängar på sin lyra. Har du inte redan grävt ner dig i hans gedigna skatt, gör det. Det är en order, ingen uppmaning.
1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...