onsdag 3 april 2013

Recension - Mothership


Mothership, en trio från Texas, bjuder oss på en resa tillbaka i tiden på sitt debutalbum. Klassisk retrorock, utan större krusiduller och utan direkta överraskningar.

Även om skivan inte bjuder på några riktiga aha-upplevelser så är det ändå ett habilt hantverk som kan förgylla ett par timmars lyssnande. Hederlig Rock n Roll med feta riff och snygga solon. Svängigt, tung, rytmiskt och bluesbaserat. Produktionen känns enkel och jordnära den med.

Ett recept som är svårt att misslyckas med, men rätt utfört kan bli riktigt magiskt. Medryckande låtar som det är lätt att skråla med i, för det här är musik som passar riktigt bra till att peppa på under en förfest eller som ett band som äntrar scenen på en bikerfest N.J.B. style.

Det börjar instrumentalt med den urspejsade "Hallucinations" som startar upp skivan i ett ganska lugnt och annorlunda tempo (lite Sabbathinfluerat) jämfört med resten av plattan. Resterande låtar tar upp tempot en aning och här blir det mer åka av. Mer Boogiekänsla. Texterna kommer troligen inte att vinna Nobelpriset i litteratur, men det handlar om partyrock, så det gör liksom inget. 

Gillar man stonerinfluerad rårock med fullt ställ och retrofeeling så är man hemma med Mothership. Det gör jag! Öppna en öl, höj volymen och sväng loss.


Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up
Kells Juett- Gitarr, Sång
Kyle Juett- Bas, Sång
Judge Smith- Trummor

Skiva: Mothership
  1. Hallucination
  2. Cosmic Rain
  3. City Nights
  4. Angel of Death
  5. Win Or Lose
  6. Elenin
  7. Eagle Soars
  8. Lunar Master

Skivsläpp: 2012
Skivbolag: Ripple Music
Hemmaort: USA

Facebook
Spotify


Support The Bands That You Like!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...