fredag 19 april 2013

Recension - Spiritual Beggars : Earth Blues

Whoa! Svensk retrorock bara fortsätter att rocka, för att inte tala om att det svänger!  
Spiritual Beggars är tillbaka med sin senaste giv, "Earth Blues". Och dom gör det verkligen igen. För att ha karaktären sidoprojekt, så är dom ett förvånansvärt långlivat sådant med en lägsta nivå som är ruggigt hög, men det är väl inte så konstigt med den laguppställningen som bandet erbjuder. Idel bra CV på ingående musiker så att säga.

Har man minsta förkärlek för 70-tals osande rock med rejäla doser själ inbakat i varje uns, så är man hemma här.Det osar av referenser till klassiska arenarockare från förr. Whitesnake, Black Sabbath och Deep Purple ligger nära till hands om man nu ändå måste ha referenser. Dock lyckas tiggarna vrida det ett extra varv och göra att det låter både piggt och eget. Till skillnad mot många andra band som rör sig i denna våg av reromusik så får vi dessutom här en produktion som känns väldigt modern.

Det sveper från stillsamt och melodiskt till galopperande riff-kavalkader, alltid med Per Wibergs maniska hammond som inramning. Apollos röst lägger därtill samma kvaliteter som Coverdale, Gillan och Dio gjorde när dom var som störst. Kraft och själ! Musiken är tung och gungande rock som ger sig ut jazziga och funkiga avstickare som om inget vore mer naturligt.

Låtarna i sig är riktigt bra hantverk. Snyggt uppbyggda och bra texter överlag. Musicerande på hög nivå från alla inblandade. Musik som får en att vilja upp och hoppa och gör en glad helt enkelt. Musik som lyfter själen på en gammal hårdrockare.


Denna skiva ligger så här långt väldigt bra till för att hamna på en topp placering när året skall summeras. Favoritlåt? Jag måste nog fega och säga allihopa. Hade jag hållit på och lallat med poäng hade det blivit höga sådan, men det håller vi oss ifrån. Det är bara ta mig på mitt ord när jag säger att det är sjukt bra.

Dock har bandet något av en skämsstämpel för mig, ja det är inte bandet i sig som skall skämmas,  utan mer jag själv. För trots att jag gillar bandet och har gjort det under en längre tid, så är det aningen tomt med skivor av dem på min skivhylla, med tanke på hur många dom hittills gjort. Jag kan inte ens skylla på Spotify, eftersom SB har funnits på min radar längre än så. Men det går j alltid att ändra på... (noterar på önskelistan)

Så min uppmaning till alla därute är att se till att köpa denna skiva, det kommer jag att göra, du kommer inte att bli besviken. Passa dessutom på att slanta upp den extra tian om du köper CD:n så att du även får med det extra livematerialet också.


Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up
Michael Amott - Gitarr
Apollo Papathanasio - Sång
Ludwig Witt - Trummor
Sharlee D'Angelo - Bas
Per Wiberg - Keyboard, sång


Skiva: Earth Blues
  1. Wise As a Serpent
  2. Turn the Tide
  3. Sweet Magic Pain
  4. Hello Sorrow
  5. One Man’s Curs
  6. Dreamer
  7. Too Old to Die Young
  8. Kingmaker
  9. Road to Madness
  10. Ead End Town
  11. Freedom Song
  12. Legends Collapse

  Skivsläpp: 2013
  Skivbolag: Inside Out
  Hemmaort:Sverige

  Facebook
  Spotify
  Hemsida


  Support The Bands That You Like!!

  2 kommentarer:

  1. Någon känsla ändå för hur den står sig mot de gamla skivorna? Förra var ju lite av ett steg ner, nämligen, och jag har varit lite avvaktande till den här...

   SvaraRadera
   Svar
   1. Jag tycker iofs inte att förra plattan var direkt dålig, men nog är den här klart bättre. Ett annat flyt i låtarna tycker jag nog, mer sug.

    Radera

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...