tisdag 28 maj 2013

Grattis!! Dottern - John Fogerty

Idag fyller min käraste dotter, Alva, 17 år, och det betyder givetvis att det är en stor dag för en stolt pappa över lag som överskuggar andra jubilarer med hästlängder. Grattis Alva! Här nedan ett klipp där hon framför en egen låt tillsammans med några klasskompisar.
 
Creedence Clearwater Revival är en av de grupper som jag inte tror någon människa, i den moderna västvärlden (och en hel del platser till utanför), som undsluppit, vare sig man vill eller inte. Säg den person som inte hört "Bad Moon Rising" eller "Up Around The Bend". Med CCR gjorde dagens födelsedagsbarn, John Fogerty (fyller 68 år), ett antal odödliga klassiker som kommer att spelas i tid och otid en lång tid framöver. För att inte tala om alla Karaoke tolkningar som gjorts och kommer att göras...

Som soloartist har väl inte John kommit upp till samma nivå av klassiker, även om han är rätt flitig. Men ett par pärlor har han ändå lyckats få ur sig på egen hand.Men som soloartist eller som gruppmedlem i CCR, så får man nog ändå klassa honom som en av de stora Americana tolkarna, även om det Amerika han tolkar ofta är en romantiserad drömbild av det stora landet i väst.


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...