tisdag 29 oktober 2013

Polar'n Per säger god natt till Lou Reed

Stormen drog in över London den kvällen Lou Reed dog. "Take a walk on the wild side", typ... Mannen som tog sitt Velvet Underground och inte minst världen med storm har knatat vidare, 71 bast, och kanske är det symboliskt som denna storm kommer just väster ifrån och sköljer över Europa via England, precis som bandet gjorde med sitt ursprung från klubbscenernas New York. Dramat är på något sätt precis som musiken han representerat kompromisslös. Stark. Fascinerande.

Siktet för stormbyarna är nu inställt på Sverige. I kväll och i morgon är det klass 2-varning på Västkusten, med stor risk för skador på både person och egendom. Roslagen ser ut att få något mildare behandling med en lägre klass 1-varning, men förbered er på både tända ljus, ljudbilden av vindpinad kust och att sitta nära era kära...



Det finns något fascinerande med naturens krafter. Det är inte på något sätt magiskt, religiöst eller konstigt, det är kraft! Doors ryttare. Wagner "Valkyriernas rytt". Klassiskt drama. Lou Reeds »Wild side«... Eller hur? Det är därför på något sätt som gjort för att reflektera kring. Åtminstone i mitt pannben. Det är urkraft precis så som den var menad. Skoningslös. Urskiljningslös. Det stormar på Solsidan. Det stormar över Rinkeby. Det är på något sätt jämlikt när kust och inland ska piskas. Skogar fälls. Härligheten kusten har sommartid balanseras. Det är på något sätt något som borde kunna förena. Jämna ut. Iscensatt av klimatets vågskål och därför något som självklart borde mana till samarbete om infrastruktur, vägar, elgator och hem. Det är något som per definition är jävligt medryckande... Är det inte, så säg?



Nu vill naturkrafterna ta med Lou Reed hem, det är hans sista adjö, så "håll i hatten", för det ska blåsa av bara fan!

Tre starka kort med Lou Reed
1. Lou Reed är en lika självklar del av New York som Chip Taylor, Ramones, Anthrax och Ace Frehley (Kanske även New Yersey-sonen Frank Sinatra och tragiskt bortgångna John Lennon)
2. J.J. Cale och David Bowie är ju hyfsade vapendragare, är de inte?
3. Intimiteten och egenheten

Mer om Lou Reed:
...sköna klipp på YouTube

3 kommentarer:

 1. Sorry för sena publiceringen!

  SvaraRadera
 2. Stor man, stor låtskrivare.

  SvaraRadera
 3. Ja, han var bra... en riktig legend!

  Hade knas med google-kontot... :-( Sen ut!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...