måndag 25 november 2013

Recension - The New Alchemy : On the Other Side Of Light

Jag har redan haft titellåten från The New Alchemys senaste platta "On the Other Side Of Light"som ett Dagens Musiktips, vilket den var väl värd för det är en riktigt vettlöst skön och bra låt. Nu är det hela skivan som skall granskas, och då blir kanske inte utlåtandet fullt lika positivt, eller?

Till att börja med, gruppen består av den högaktuelle och störtsköne Ebbot Lundberg, tillsammans med Per Svensson som levererar en psykedelisk smekning för sinnena. Skivan är et drygt 40 minuters psykedeliskt epos som sveper över 5 låtar som man skapar tillsammans med Mats Gustafsson, Clay Ketter och Patrik Caganis.
.
Delar av Skivan skall enligt pressmaterialet dessutom ha skapats vid Ale Stenar och ett hemligt rymd observatorium i Råö. Så kom inte att säg att man gör allt man kan för att få till de kosmiska vibrationerna. 

Det är ingen lätt skiva att recensera. Å ena sidan har vi ett par riktigt tunga och mörka låtar som svänger loss något vansinnigt. Å andra sidan har vi ett par låtar som är ungefär så långt ifrån radiovänliga det går. Därmed inte sagt att det är dålig, bara något mindre lättsmält. Skall jag kunna ge er någon form av referenser så tänk er The Doors i sina mest flummiga stunder korsat med Pink Floyd i sina mest Psykedeliska dagar. Då närmar vi oss, men det är bara att konstatera att man inte nöjer sig med att vara psykedeliska, man mer eller mindre nystartar och omdefinierar genren, och då menar jag inte enbart den svenska delen utan överhuvudtaget.

Det är mörk och eftertänksam psykedelika, inte den glättigare och popigare varianten. Ibland på gränsen att man undrar hur Ebbot mår egentligen, det är rejält långt från den glade och mysige liraren vi fått sett i TV-programmet "Så Mycket Bättre" nu under hösten. Men det har en suggestiv lockelse som drar in lyssnaren i ett eget universum som tycks ha Ale stenar som sin mittpunkt, som allt annat kretsar runt.

Mitt räd är att var och en bör ta sig en tur in i detta universum och utforska det åtminstone en gång. Men kom ihåg, jag garanterar inte hur detta kan påverka lyssnaren, för det här, inbillar jag mig, är det närmaste man kan komma en syratripp om man inte använder droger. Det är med andra ord antagligen inte var mans kopp av Thé....

Jag ger skivan 3 ganska starka, om något flummiga, Ess. Hade kunnat bli ett högre betyg om det funnits någon eller några låtar till av titelspårets kaliber. Nu har improvisationslåtarna ett lite för stort övertag.

Sammanfattning:
Betyg: 3/5

Favoritspår: On The Other Side Of Light och Silver Chain
Skivbolag: Subliminalsounds
Release: 25:e Oktober 2013Bandet består av följande lirare:
Per Svensson
Ebbot Lundberg
Mats Gustafsson
Patrik Caganis
Clay Ketter

Tracklist:
1. Solar Eclipse
2. Creatures
3. On The Other Side Of Light
4. Silver Chain
5. Extra Terrestrial Blues
Mer om Bandet:
FacebookSupport The Bands You Like!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...