fredag 29 augusti 2014

Är det bara jag eller.... MTV och VMA galan

Lite tankar från årets MTV spektakel VMA

MTV kör sin årliga musikvideo gala. Det borde dom sluta med, då dom inte sysslar med musik värst mycket nuförtiden. Vilket manifesterar sig ganska tydligt i att Lorde vinner bästa rockvideo priset med sin låt "Royals". Bra låt, men att den överhuvudtaget är nominerad i en rock-kategori bevisar att man tappat greppet om musiken på den kanalen. Det enda positiva får man väl se som att hon därmed såg till att Linkin Park i alla fall inte fick den.

Ser man dessutom till resten av kategorierna, så känns det ändå som om man kan stryka den kategorin, eftersom man verkar rikta in sig enbart på Hip Hop världen, då ingen annan musikgenre verkar representerad.

På tal om Hip Hop. Innan de nominerade i den klassen presenterades, så hölls det ett litet tal med anledning av de tidigare händelserna i Ferguson. Rapparen Common sade bland annat följande:
"Hip hop has always been about truth, and has been a powerful instrument of social change."  "Hip hop has always presented a voice for the revolution."
Fasiken, jag som trodde att Hip Hop nuförtiden mest var för att visa hur mycket pengar man hustlar ihop i sin lilla gangstavärld för att spendera på röka och lättklädda brudar som twerkar så hårt att bröstimplantaten ramlat ner till röven. Men det kanske är en form av revolution det med...??

Nicki Minaj före och efter?


Men det kanske bara är jag....

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...