fredag 12 december 2014

Dagens Musiktips : Skeleton Birth - Seven Years and Married

Satt häromkvällen med frugan och kikade på ett väldigt tungt, men nyttigt, avsnitt av Korrespondenterna på SVT som handlade om Barnbrudar. Ett skitnödigt fenomen (bland andra), som gömmer sig bakom religion och tradition, som faktiskt stundom får mig att skämmas över att tillhöra mans-släktet. Sedan så vaknar jag, och inser att det inte är män som står för denna typen av kretinbeteende, utan maskar helt utan ryggrad och allt vad manlighet heter.

Så då tänkte jag att denna låten kunde vara en tänkvärd inramning till detta. Svenska bandet Skeleton Birth - Seven Years And Married.Efter att ha återvänt från militärtjänst i Afghanistan 2009 bildade Morgan Frööjd (gitarr och sång) ihop med Erik Forsgren (trummor) , Ulf Johansson (gitarr) och Jan Lindberg (bas) bandet Skeleton Birth. Alla med samma behov att spela snabbt och tung in-your-face-metal. Morgans erfarenheter från Afghanistan inspirerade i hög grad till musik och texter .

Den 15 december släpps debutalbumet War Diary, vars texter som beskriver både faktiska situationer som tankar och reflexioner från en soldat vid fronten. Skivan är mixad och mastrad av Jocke Skog från Clawfinger. Pär Hukolff från Raubtier och Simon Johansson från Wolf har medverkat med varsitt solo på låten ”War Will Always Prevail”.

Den låt som bandet håller varmast om hjärtat är "Seven Years and Married", som berättar om en sjuårig flickas livsöde i det distriktet som Morgan tjänstgjorde i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...