tisdag 25 augusti 2015

Recension - Red Mountains : Down With The Sun

Det är inte bara i Sverige som rocken frodas. Även Norge håller fanan högt ibland. Denna gång i form av Red Mountains, som med sin debut Down With The Sun, sparkar upp dörrarna till den Nordiska Stonervärlden.

Med dundrande instrument och riktigt bra sång slänger sig Norrmännen ut i en vild dans av psykedelisk och skönt monoton Stoner, som är rejält kryddad av kraften från Doom berget. Det är inget direkt nytt i det hela, men på tredje låten, "Rodents" händer något som får mig att vakna till lite extra.Här svänger man om en aning och presenterar en mer rak hårdrock som andas av D-A-D.
Mycket bra.
Sammanfattningsvis så har den här skivan rätt mycket för sig, särskilt med tanke på att det är en debut. Dock skulle jag gärna se att bandet tar ut svängarna lite extra till uppföljaren, för skivan blir mest intressant när man tänjer på gränserna och ger sig ut utanför Stonermallen. Skivan hade gärna fått vara lite längre också. Betyget blir således rätt bra, riktigt starka 3 Ess av 5. Det skall bli spännande att se vart Red Mountains tar vägen i framtiden.

Skivan släpps den 1:a September.

Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...