måndag 25 januari 2016

Spaderdotter: Muskelrock

Tänkte att det var dags för mig att göra ännu ett inlägg, men den här gången tänker jag inte fortsätta på min heavy-metal lista utan istället prata om min absoluta favoritfestival. Skulle egentligen kunna påstå att det är världens bästa festival.
Jag ska prata om Muskelrock!

För att lite kort introducera vad muskelrock är för något för er som inte vet så är det en 3 dagar lång rockfestival i ett litet mindre format. Den hålls i en folkpark som heter Tyrolen som ligger långt in i de småländska skogarna i en liten by som heter Blädinge. Alla andra dagar om året är Blädinge precis som alla andra trötta byar i landet, tyst och intetsägande. Men 3 dagar om året fylls Blädinge till bredden av skrika hårdrockare med sina bergsprängare. ofantliga mängder sprit och en hel drös med urstarka band.

För mig så har muskelrock på något sätt blivit årets höjdpunkt (förutom mina resor till London då). Jag lever för den där helgen i tidig sommar som jag får åka och bara släppa allt och  ha kul på Tyrolen. Jag får ofta frågan från de som inte varit på muskelrock om vad som är så himla speciellt med det. Det är ju bara en festival. Mitt svar på det är att det inte bara är en festival utan som att vända hem. På muskelrock träffar du så mycket festliga människor som precis som du är där för musiken och festen, inget annat. Det är just det som gör att jag alltid känner mig trygg på Tyrolen. Jag kan gå runt ensam utan att behöva känna mig orolig för bråk och stök. Jag har nog aldrig sett ett bråk uppstå på campingen, eller tja, förutom den gången min sambo brottade ner en snubbe som gått in i vårt tält av misstag, men det är ju en annan femma.

I år har muskelrock lyckats dra ihop en line-up som fått mig att skrika rakt ut. Jag är övertygad om att detta blir det bästa året hittills. Har du inte tidigare besökt muskelrock så är detta ett ypperligt tillfälle att åka för första gången. (se affischen längst ner i inlägget)

Här är några snabba saker du inte får missa på ditt Tyrolen besök:

Handburgarna. Kostar cirka 40kr och är en gudagåva. Den bästa veganska burgaren jag smakat.
Nattentältet. När musiken tystnat på scenen så drar festen igång i nattentältet. Här kan du dansa till psykadelisk musik i ett gammalt cirkustält.
frukostpaketen. Små påsar med allt man behöver för en stadig start på dagen. Säljs på campingen för 50kr varje dag.
Hemliga spelningar i nattentältet. Ibland händer det att band som vistas på campingen och inte spelar på de stora scenerna drar igång kortare set i nattentältet. Fantastiskt ösigt!
Ihate records. Ihate står och säljer cd, vinyler och kasetter. Vet du inte vad du är ute efter så säger du bara till vad du brukar gilla så kommer Peter garanteratatt kunna plocka ihop lite gobitar som du kommer uppskatta.4 kommentarer:

 1. Trots att jag aldrig varit där så blir jag sugen efter dina berättelser. Det är bara det där med att tälta i lera och hällregn.... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är 100 % värt det pappa. Festival ska vara svineri.

   Radera
 2. Festivaler kan vara 100% fria från regn och lera, men fortfarande vara gött grisiga!

  Vi får väl ta med våningssäng och pressenning, Magnus!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...