torsdag 13 oktober 2016

Dagens Musiktips : Hela listan...Eller grand deluxe 2!

Förra artikeln blev ett så smidigt sätt för mig att beta av lite av det jag har i lurarna som snurrar på, men som livet i övrigt hindrar mig från att skriva något längre om, och det skall ju, som sagt, inte banden lida för. Därför får det bli en liten fortsättning.

Först ut, den mest udda fågeln i samlingen, och kanske den mest udda på ett tag överhuvudtaget. Redan bandnamnet, Church of the Cosmic Skull, får en att höja på ögonbrynet och bli lite nyfiken. Sedan med titeln på skivan "Is Satan Real?" och ett skivomslag som får en att tänka på tidiga ABBA, ja då är det ingen tvekan, måste lyssnas på. Musiken är flummig, tung, lätt, poppig, körer, orgel, riffig, doomig om vartannat i en spännande mix. Massor med 60-tal mixat med 70-tals doom.



Facebook

 Ännu ett bandnamn som inte tillhör mainstream, Strippers In Love, bjuder på fortsättningen. Ett, vad man skulle kunna säga, alternativ rockande band. Massor med psykedelisk Stoner och blytunga riff uppblandat med spännande rytm o tempoändringar som gör det hela spännande för örat.



Facebook

Fire Down Below får avsluta dagens lista med sin Viper Vixen Goddess Saint. En Belgisk kvartett som levererar allt som omslaget lovar. Mammut, rök, öken och tuttar blir i musikmatematiken oftast rå och tung Stoner. Och här blir ingen besviken. Svängigt och tungt så det räcker, med catchiga låtar och bra sång.



Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...