fredag 15 september 2017

Dagens Musiktips : Hela listan..Eller grand deluxe 19!

Det är fredag. Känner att det är passande att vi kör en liten lista där vi lyfter fram några band som är frontade av kvinnor. Skall jag vara ärlig, så är det väl ett tema som är värt att ha varje dag, särskilt som det finns en uppsjö med bra band i genren kvinnofrontad busbra rock. Här kommer en härlig mix av olika stilar. Trevlig helg!

Spiral Guru
Ruggigt bra Stonerrockare från Brasilien. Riktigt skönt sväng på denna EP. Även deras äldre låtar bör kollas, även om det är manlig sångare på första singeln. En fullängdare tack!


Lousy Riders
Namnet till trots, det är inget dåligt här utan tung, mörk o skön stoner från Kanada.

Gloria 
Ett lika mysko band som själva musiken. Psykedelisk 60-tals garagepop är väl en ganska bra beskrivning. En annan är kort och gott, flummigt. Vad vet jag då om bandet? Inte mycket, från Frankrike, tydligen frontade av 3 sångerskor, allergiska mot sociala medier. Skivan kom 2016 och är som ett soundtrack från svunna tider i ett soligt Kalifornien.

Lyre Decree
Från det exotiskt klingande La Habra, Kalifornien, kommer nästa band. Vet inte hur aktiva dom är eller om dom ens finns som band fortfarande, då deras senaste uppdatering på FB var 1:a Januari. Men den musik dom i så fall lämnat efter sig är värd att lyssna på.

Facebook

Mother Feather
 En ny bekantskap. New York baserat band som pumpar ut kvalitativ Pop/Rock i snygg förpackning. Påminner stundtals om La Puma.
 

 Facebook
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...