torsdag 14 september 2017

Recension : Youngblood Supercult - The Great American Death Rattle

DHU Records gör det igen. Det mesta som den senaste tiden dykt upp på det lilla Holländska bolaget har varit riktigt spännande.
Denna gången är det Amerikanska Youngblood Supercult som med sin tredje platta The Great American Death Rattle, landat helt rätt, om inte annat hos mig. Vilket i ärlighetens namn räcker långt, i alla fall för mig. :-)
Men, det här är alldeles för bra för att sitta och hålla på för sig själv. Detta är musik som man vill dela med andra.
Skivan har funnits ute digitalt och som CD en stund, men är nu på gång för vinylsläpp.Det är ingen idé att gå som katten runt het gröt, det här är jättebra. Absolut något som kommer att synas på årsbästalistor. Bandet har trots den tunga Black Sabbath inspirerade retro-doomen ett drömskt och aningen svävande, psykedeliskt sound, som till mångt och mycket kan tillskrivas sångaren David Merill och gitarristen Baily Smith snygga melodier. Skivan har en förmåga att låta både gammal och ny på samma gång. Plattan börjar ganska lugnt och svävande bluesigt, men sen drar den på ganska rejält utan att någonsin kännas stressad.

Så hur skall vi sammanfatta det här då? Varmt, drömlikt, melodiskt, till ett fuzzat och Bluesigt 70-tals rockande med all tyngd och riffande som man kan önska.
Det blir 4 urstarka Ess, och med en övertygelse om att detta är en kärleks affär som kommer att stå sig länge.


Sammanfattning:
Betyg 4/5

Favoritspår: Burning Messiah och Wormwood
Skivbolag: DHU Records/The Company
Release: 13:e Juni 2017


For More Info Visit:Band Members:
Bailey Smith--guitar
Weston Alford--drums
Brad Morris--bass
David Merrill--vocals

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...