tisdag 19 december 2017

Recension : Witchcryer - Cry Witch

Jag velar lite om huruvida jag skall se detta som en tidig recension för nästa år, eller en sen för detta. Texasbandet Witchcryer har under året
släppt sin debutplatta, Cry Witch,  på egen hand i CD format (närmare bestämt den 12:e Maj). Men den kommer nu att släppas i början av 2018 via Ripple Music i alla möjliga former.

Och tur är väl det, för det är lite som en del beskriver plattan, som en av 2017 års bäst bevarade hemligheter. Men inte nu längre, nu är denna pärla ämnad för storhet.
Så, bara för att kunna stå på barrikaderna och ropa "Först!" så kör jag den faktiskt redan i år med förutsägelsen att detta kan vara en av 2018 års mer spännande släpp. Eller förenklat, skit samma när den är släppt, den är lika bra ändå.
Plattan då? Witchcryers eminenta demo har redan florerat här som ett Dagens Tips, och jag kan inte mer än konstatera att bandet tar ett jättekliv framåt.
Från bra till otroligt bra.
De tre låtarna från demon har här fått en ny kostym  och sällskap av sex nya låtar, varav en riktigt stark cover av "Witchfinder General". Och den låten kan väl till stor del i sig beskriva lite i vilket härad man hittar bandet. Nämligen precis där undertecknad vill ha dem.
Kan inte sluta njuta av Suzy Bravos otroliga pipa. Vilket omfång....  För att inte tala om det musikaliska tungungsriffandet. Witchcryer lyckas hålla vitaliteten hög i en genre som nu börjar få en del år på nacken.

Så jag hoppas innerligt att man med 2018 års lansering kliver ut ur skuggorna och lämnar epitetet som bäst bevarade hemlighet och tar den plats i var mans hjärta som bandet förtjänar. Om inte annat för att man nu har chansen att hamna på min årsbästa lista två år i rad, med samma platta. :-)


Sammanfattning:
Betyg 4/5

Favoritspår: Cry Witch och Witchfinder General
Skivbolag: Ripple Music
Release:  19:e Januari, 2018
For More Info Visit:
Facebook
Bandcamp

Band Members:
Suzy Bravo – Vocals
Jason Muxlow – Guitar
Marilyn Monroe – Bass
Javi Moctezuma – Drums

TRACK LISTING:
1. Cry Witch
2. Ricochet
3. The Preying Kind
4. Ma Kali
5. Embryo (Instructions)
6. Great Divide
7. For the Slaves
8. Witchfinder General
9. Lapis Philosophorum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...