tisdag 2 januari 2018

Dagens Musiktips : King Buffalo - Repeater

Första artikeln för 2018.
Vilket höll på att resultera in en felskrivning direkt. Höll på att skriva att King Buffalo släppte sin debutplatta "Orion" förra året, men det skall ju vara förrförra året sedan ett par dagar tillbaka. En platta som hamnade på 2016 års topplista och är en av skivorna från den listan som snurrat mest sedan dess.

Nu inleder King Buffalo det nya året med att släppa en EP vid namn "Repeater". Initialt var det tänkt att de tre låtarna skulle ingå på deras uppföljare till debuten, men man kände att dom här låtarna hade ett eget liv och behövde släppas separat.
Musiken är lite som titeln säger, just repetitiv. Bandet fortsätter med sin lågmälda, melankoliska expedition längs den meditativa stig som musiken från debuten slog an, men nu glider man, i dessa nya låtar, an längre in mot det hypnotiska och psykedeliska, framför allt i titelspåret.

Det här är absolut inte en  platta för ens som är ute efter snabba hits, utan mer för den som vill bege sig ut på en sonisk resa. Behöver jag säga att jag fortsätter resa med King Buffalo.

EP:n släpps den 5:e Januari och skall komma i Digitalt format och en limiterad Vinyl. Där vinylutgåvan har alla låtar på ena sidan, och "B"- sidan får ett unikt Silcscreen tryck.

Mer Info:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...