tisdag 6 februari 2018

Recension : Merlin - The Wizard

Nu mina vänner skall jag dela med av en riktig godbit, nämligen Merlins senaste platta "The Wizard".
Merlin från Kansas City, är för mig en helt ny bekantskap, inget ovanligt där. Och är du som mig, ny på bandet, kan jag bara gratulera, för då har du något att se fram emot.
Bandet har släppt 3 plattor tidigare, detta blir alltså numro 4. Alla plattorna har sin charm och är väl värda att lyssnas på var för sig,  men som en helhet blir det extra intressant. För över tiden har banden gjort en rejäl  resa vad gäller utveckling. En resa väl värd att ge sig ut på. För säga vad man vill om bandet Merlin, men dom är inte rädda för förändring och att utforska nya ljudlandskap.


Man kan lätt säga att Merlin vandrat brokiga stigar för att till slut komma fram till den senaste installationen, som in mina öron är ganska smått fantastisk.
Från traditionell ganska rak Doom till ett mer utspejsat sound med saxofon och trumpet invävd i det fuzzade soundet. Stundtals är den senaste plattan en ren Jazzattack. Lite Pink Floyd kombinerat med Hawkwind är väl det som närmast dyker upp i minnesbankerna. Skivan börjar med en väldigt lugn och smeksam inledning med låten "Abyss" för att slutligen klinga ut i fullt ställ på sista låten "The Wizard Suite". Vilken resa....

Vill man, så kan man få mer inramning till låtarna på plattan på deras facebook-sida med ytterligare illustrationer. Dessutom har Merlin en alldeles egen DIPA. Dock verkar det som om man ville lägga rabarber på en av de olika vinylutgåvorna, ja då är man för sent ute. Men på hela taget blir det urstarka 4 av 5 Ess, med en varning på att denna skivan med stor säkerhet kommer att växa med tiden.


Sammanfattning:
Betyg 4/5

Favoritspår: The Wizard Suite
Skivbolag: The Company
Release:  26:e Januari, 2018
For More Info Visit:
Facebook

Band Members:
Caleb Wyels - Percussion
Carter Lewis- Guitar
Jordan Knorr - Vocals
Chase Thayer - Bass
Stu Kersting - Guitar, SaxophoneTRACK LISTING:
Side A:
Abyss
Gravelord
Sage's Crystal Staff
Golem

Side B:
Iron Borne
Tarantula Hawk
The Wizard Suite

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...