måndag 12 februari 2018

Recension : Thobbe Englund - The Draining Of Verglemer

Är du ute efter nyskapande och normförändrande musik? Ja då kan du sluta läsa nu.
Men om du gillar traditionell vikingarock alá 80-90 tals stuk, ja då har du hamnat rätt. För Thobbe Englunds senaste alster The Draining Of Verglemer, bjuder på det i kubik.
Med plattityder och allt.
Det kan på pappret låta lite omodernt och trist, men det blir ändå rätt bra, när man väl sätter sig ner och lyssnar.
Visst, det är stereotypt så det förslår, med stål och starka bringor, Tuff attityd och tester som kan få vilken vikingromantiker som helst att gå upp i brygga (med vissa undantag, det finns låtar om annat också).

Men det är också otroligt bra och flinkt gitarrspel, sköna melodier och bra sång. Så, även om man inte gillar typen av testosteron-ångande machotexter, men ändå kan bortse från det, så man sig till livs en väldigt bra platta. Gillar man genren, ja då är det snarare ett riktigt guldkorn.

Öppningsspåret är en ganska vacker folkmusikinspirerad version av "Du Gamla, Du Fria...". Sedan kommer matar det på med idel ädel Metal. Till största delen sköter herr Englund sången själv, men får hjälp i ett par inhopp, varav det som sticker ut mest är den svenska låten "Viking" med Hulkoff bakom micken. För där det saknas skönsång hos Hulkoff, ja där finns det kraft och känsla som passar som Ragnar Lodbroks hand i stridshandsken om man så säger.
Thobbes gitarrspel är en njutning i sig, för han lyckas gömma det tekniskt imponerande i slöjor av sköna melodier som passar in i låtarna. Vilket man inte alltid kan säga om gitarrvirtuoser, som ibland tenderar att överdosera det tekniskt skickliga.

Okej nu över till lite skamlös självpromotion. Thobbe, jag vet att du helst spelar på Fender Stratocaster, men vore inte denna yxan mer viking? Jag kan ordna ett bra pris :-)
Hur eller hur, det är en stabil platta som jag ger 3 riktigt hårda Ess men för den som är mer inne på banan av vikingarock, ja då tror jag det här smäller ännu högre.Sammanfattning:
Betyg 3/5

Favoritspår: Viking och Heart Of Metal/Fingerspitzgefühl
Skivbolag: Metalville
Release:  16:e Februari, 2018For More Info Visit:
FacebookTRACK LISTING:
1. Thou Ancient, Thou Free
2. Illuminati
3. Heart Of Metal
4. Fingerspitzengefuhl
5. Viking
6. Odins Hall
7. The Land Where You Belong
8. I Am A Viking
9. Aim And Fire
10. The Ghost & The Darkness

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...