måndag 28 november 2011

Dagens Musiktips - D-A-D

Ny platta ute med danska D-A-D. Som fått den finurliga titeln DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK som sluter cirkeln till dom tidigare dagarna och namnbråket med Disney.

Många förståsigpåare klankar ner på plattan att den inte håller måttet mot tidigare alster och att den är allt för spretig och mest passar sig för medelålders öldrickare. I det läget är det skönt att man inte är någon förståsigpåare utan en helt vanlig medelålders rockskalle som har vett att tycka om god dansk öl och god dansk rockmusik. Jag tycker nämligen att senaste plattan svänger på nog så bra och välkomnar D-A-D tillbaka på banan efter ett par lite mindre bra plattor (dock inte dåliga, bara inte lika bra som vanligt). I mina ögon/öron så spikar dom en gång för alla fast hur man gör svängig Rock i vårt södra grannland.

Att dom dessutom är ett eminent liveband och har en stor dos humor och självdistans gör inte saken sämre, utan jag kommer gladeligen att gå och hälsa på i deras vardagsrum om dom kommer på besök till huvudstaden igen.

Här är deras första singel, I want what she's got. från plattan. Kanske inte den bästa låten, men klart god nog.


2 kommentarer:

  1. Den nya plattan är faktiskt helt ok, känns som den växer lite för varje lyssning, ska ge den ett par varv till. Som du säger så är dom sköna live och ska nog försöka få till det nu när dom besöker Circus nästa år.

    SvaraRadera
  2. Ahh, Cirkus. Där har dom ju gjort klassiska spelningar förut.:-) Det får man inte missa.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...