måndag 26 november 2012

Recension - Mother of God

Den här Svenska kvartetten, Mother Of God, blev jag tipsad om från grabbarna i Abramha, som turnérat tillsammans med MoG. Det visar sig att Fransoserna inte bara spelar bra musik själva, utan har väldigt bra smak också.

Mother Of God, kommer att officiellt släppa sin första platta, "Anthropos" genom sitt bolag Small Stone Records den 5:e Februari 2013, men redan nu kan man köpa skivan i digital form.

Helt underbar bandbild

MoG spelar hård svängig bluesbaserad  rock som inte helt sällan lutar åt grungehållet, men andra stunden lägger dom iväg ut mot Stoner rockens heta öknar, allt detta skönt småkryddat med 70-tals Fuzz toner, även om man inte låter dem ta överhanden. En vansinnigt skön och ohelig mix helt enkelt.
Mesta delen av plattan är på Engelska förutom en låt på modersmålet. Det är bara att konstatera att det kommer extremt mycket bra musik från Sverige just nu. Var man än vänder sig så poppar det upp något nytt som förtjänar uppmärksamhet och dessa grabbar är inget undantag. Med tanke på hur mycket bra musik som dyker upp är det lite skämmigt att det inte uppmärksammas mer i de få rockkanaler vi har i radioväg.
Musiken i sig är tung men samtidigt smeksamt mjuk i sin ljudbild. Det är förövrigt väldigt snygg ljudbild.
Fantastisk sång, härliga gitarrer, distinkt och kompetent trummeri och spännande basspel. Med andra ord, alla i gruppen drar sitt strå till framgångsstacken.

Låten "Something From Below" har dessutom en väldigt suggestiv psykedelisk touch till den Grunge:iga sången. Den svenskaste av låtarna "Gränslandet" visar på hur otroligt bra dom även fungerar på svenska, även om det av någon outgrundlig anledning gör att det direkt börjar låta mer progressivt.
"The Forrest" börjar med lite Doors känsla och drar sedan på och ökar takten för att sedan avslutas med ett gitarrspel som ger folkmusikvibbar. Referenserna och likheterna med andra artister är stundtals stora men ibland är dom inte alltid så tydligt utan oftast mer som subtila små nickningar.


Som av en händelse så ligger Robin Gnista och Alexander von Wieding bakom albumdesign och Layout. Då dessa herrar börjar dyka upp lite till vardags här i recensionerna så börjar bli en kvalitetsstämpel i sig för hur musiken låter.

Så ta nu och gör er själva en tjänst, kära läsare, och lyssna in er på dessa herrar. Kom sedan ihåg att markera era kalendrar med den 5:e Februari, så ni kan hänga på låset för det fysiska skivsläppet.

Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up:
Jimmy Hurtig - Trummor
Daniel Nygren - Sång, Gitarr
Carl Lindblad - Bas,
Johan Kvastegård - Gitarr

Skivan innehåller 11 spår och klockar in på 46 minuter.
1. 230
2. Graenslandet
3. The Forest
4. Aim For The Sun
5. Adrift
6. To Live
7. Hoenan
8. Windows
9. Something From Below
10. R. McCord
11. Lucy

Skivsläpp: 5:e Februari, 2013
Skivbolag: Small Stone Records
Hemmaort:Sverige

Facebook
Hemsida
Spotify 
Bandcamp

Support The Bands That You Like!!

4 kommentarer:

 1. Deras första platta (EP) dock betydligt bättre enligt min smak(innan Small Stone). Kul att de fått kontrakt med det bästa skivbolaget inom tyngre rock dock! Kolla in resten av utbudet där, nästan bara riktigt bra album, se t ex Small Stone Records bandcamp site.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gamla materialet är bra det med, men nu var det LP:n som var under luppen. Det har varit och kommer att vara en del Small Stone prylar, då dom varit vänliga nog att slänga över en bunt material dom vill ha recenserat. Dock blir det inte allt, eftersom det inte är allt som tänder min låga. :-) Och jag väljer att försöka hålla mig till att recensera det jag tycker om, ännu så länge åtminstone eftersom det finns så gott om sådant. :-)

   Radera
 2. Nu har jag inte lyssnat på Mother Of God än, men Small Stone Records är ju ett kanonbra skivbolag! Har hittat många bra band i deras stall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, även deras "sämsta" håller oftast hög klass.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...