onsdag 17 april 2013

Vi skall alltid va på turné...

Det mytomspunna turnélivet. En lockelse för många, både musiker och oss mer dödliga som vandrat i roddarnas fotspår. Häromdagen satt jag och lyssnade på Nazareths - Telegram, för första gången på bra länge och slogs av vilken otrolig låt det är och hur mycket bra låtar det finns om just turné och bandliv. Särskilt på 70-talet känns det som det kom väldigt många bra låtar i denna genre och vissa band var flitigare än andra.

Alltså har vi många bra låtar som handlar om Turné livet och att vara med i ett band i alla dess olika skepnader, och det är väl inte så konstigt, eftersom flitigt turnerande är en stor del av ett rockbands vardag om man vill bli stor. Turnerande kan väl både vara himmel och helvete, på många sätt för ett band och deras road crew, men för det mesta ett måste, som vi fans är tacksamma att dom står ut med.

Därför vill jag genom denna Spotifylista, med låtar som kretsar kring att var i ett band och ute på Turné, hylla alla dessa Road Warriors runt om, som utstår vägens vedermödor och lockelser för att föra showen och magin till oss. Givetvis i Live-version där det går.

Antar att jag missat hur många låtar som helst till denna lista. Någon som har några fler låtar som borde vara där?Givetvis finns det en del låtar som inte finns på Spotify, och det mest uppenbara bandet som gärna skrev om sitt rockenroll liv är väl AC/DC. Så här är ett par låtar från dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...