tisdag 21 augusti 2012

Dagens Musiktips - The Company Band

Så kallade supergrupper är oftast roligare på pappret än på skiva, så dock inte dagens gäng, The Company Band.

Ett band bestående av kompisar från lite olika håll, med den gemensamma nämnaren tokbra rock.
Eller vad sägs om följande bolagsstyrelse:
Neil Fallon - Sång (Clutch)
Dave Bone - Gitarr
James A. Rota - Gitarr (Fireball Ministry)
Brad Davis - Bas (Fu Manchu)
Jess Margera -Trummor (CKY)

Musiken man levererar är svängig råjävlaranamma-rock med södernkänsla och kluriga texter. Gillar man Clutch så är detta en riktig guldgruva, då Neil Fallons oefterhärmliga röst självklart ger vibbar åt det hållet.

The Company Band har till dags dato 2 EP och en LP på sitt samvete. TDC kan dessutom ses lite som ett konceptband där man ironiserar hårt över Imperialistisk kommersialism och den amerikanska drömmen inom företagsvärlden, även om detta är nedtonat på själva LP:n.
Trots att man ständigt drar på smilbanden åt de underfundiga texterna, som över lag är väldigt intelligenta och smart sammansatta, så är detta inga bagateller utan mer en sarkastisk hårdrocksversion av punkens anda som levereras.

Man började med EP:n "Sign Here, Here, And Here" som kom ut 2008 med fyra låtar där man sätter ribban för konceptet.
På den efterföljande LP:n så släpper man lite på sarkasmen/ironin över affärsvärlden och ger textmässigt en mer normal skiva, men musiken fortsätter i  samma raka kompromisslösa anda.

Den 2:a EP:n "Pros & Cons" som släpptes under sommaren, går tillbaka till att vara ett finger i ögat på affärsvärlden via rå klassisk rock.


Alla skivorna kan dessutom hittas på Spotify. Senaste skivan saknas ännu så länge på bandcamp men de två första kan man lyssna på där. Så det finns inte någon ursäkt för att inte ratta in och spisa The Company Bands underbara sväng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...