fredag 19 oktober 2012

Dagens Musiktips - Alunah

Once upon a time... Så börjar ofta bra sagor, denna är inte annorlunda.

Det var en gång för länge sedan, i staden Birmingham. Närmare bestämt i nådens år 1969 som det tunga riffet föddes. Visst hade det funnits tunga riff tidigare, men det här riffet var lite mörkare, lite tyngre, lite elakare. Riffet ekade längs med gatorna i Birmingham, studsade mellan husens väggar för att till slut bli för stort för den lilla staden.
Riffet gav sig ut i världen. Vissa hjärtan, som var lite sannare, tog till sig riffet och i kärleken som uppstod skapades flera och tyngre, ännu mörkare riff. Somliga valde att kalla detta Doom-riff.
Så föll det sig så, att år 2006 återvände Doom-riffet till sitt ursprung i staden Birmingham där det slog rot i hjärtana till de personer som bildade det band som fick namnet Alunah.


----------------------------------------------------------------------------------------
Fakta:
Alunah är en kvartett, från Birmingham. Bandet bildades 2006 och består av.
Soph Day - Sång & Gitarr
Dave Day - Gitarr
Gaz Imber - Bas
Jake Mason - Trummor

Dom har gett ut 2 fullängdare, Call Of Avernus och nu senast White Hoarhound samt ett par EP:s
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är alltid roligt med bra musik och av någon anledning blir jag alltid lite extra glad när det är bra musik som är kvinnofrontad. Alunah Spelar en naturromantiserad psykedelisk Doom med Pagan influerade texter.Det är mycket fuzz, tunga riff, mullrande bas och drivna trummor. Över detta svävar Soph's sång.

En vinnande combo som i tidningen Terrorizer Magazine utropades som "Future of Doom". Hur som haver, första plattan var riktigt bra. Med giv nummer två tar man ett steg framåt och befäster att man är att räkna med. För det här är ett riktigt bra sammansatt album med mycket rå mörk tyngd och atmosfär utan att för den delen bli deppigt. Riktigt bra! Det enda jag kan klaga på är att det känns lite kort.Första plattan Call Of Avernus kan hittas på Spotify.
Nya plattan White Hoarhound hittar ni på Bandcamp (tilsammans med den gamla).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...