torsdag 10 januari 2013

Är det bara jag eller... - Recensioner?

I mina försök att recensera musik har jag hittills enbart försökt hålla mig till sådant som jag gillar och helt enkelt struntat i det som trillar in som inte fallit mig på läppen.
Detta gäller framför allt det som kommer digitalt, skickas det fysiska skivor så ser jag det som min skyldighet att försöka recensera dem vare sig jag gillar det eller inte. Dock har inte detta varit ett problem hittills då jag tyckt om de skivor jag fått fysiskt.

Dels för att det faktum att bara för att det inte är min kopp av Thé, betyder det ju inte att någon annan formligen kan älska det, men även för att det är mer tillfredsställande att vara positiv och att det är lätt att ramla över och bli elak i stället för att vara saklig. Men även för att det är ett sätt att hushålla med min egen tid för gillar jag det inte ganska omgående, så vill jag inte slösa mer tid på att analysera.
Så kan man ju alltid kalla mig konflikträdd.också. :-)

Men ibland undrar jag om jag gör fel i detta? Har någon skickat mig material, så är det kanske mer ärligt att verkligen försöka recensera det med, även om man riskerar att bli en knöl? Åtminstone om materialet slår ann någon känsla i alla fall...

Vad tycker ni? Blir det mer dynamik, eller finns det redan tillräckligt med negativet på nätet redan som det är (nu är väl inte tanken att bli rå och elak, utan mer personligt saklig)?

3 kommentarer:

 1. Det går ju att recensera och ge en svag recension utan att vara jävlig. Konstruktiv kritik, vad eller varför man personligen inte gillar något (eller vad som saknas) är ju bra och nyanserat.
  Jag har fått väldigt mycket bra kommentarer från banden ifråga när jag vågat vara ärlig och gjort just det.

  Sen är det ju en annan sak att man kanske inte vill lyssna in sig råmycket på något som inte är bra.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl att kunna vara balanserad. Jag får prova. Jag har faktiskt en färdig recension som inte är sådär genompositiv liggandes, kan vara den som skaver lite. :-)

   Sedan är det givetvis är tidsaspekten väldigt avgörande, så jag tror nog att det måste finnas något som jag triggar på.

   Radera
 2. Smaken är som det brukar sägas "som baken". Klart att du kan uttrycka vad du själv känner och tycker, men se till att alltid vara tydlig med att det är just din egen synpunkt. Var inte elak, men var alltid saklig!
  Är så stolt över dig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...