fredag 27 juni 2014

Rocken i Bild - Jimi Hendrix och hans förstärkare

Rocken i Bild i dag är återigen på en herre som det tacksamt nog har tagits stora mängder ikoniska foton av, nämligen ingen mindre än Jimi Hendrix. Jag fick dagens bild skickad till mig av Polarn Per, och inte nog med att det är en stark live-bild, så triggade den lite andra tankar hos mig.


 Nämligen förhållandet mellan gitarrister/basister och deras förstärkare. Att gitarrerna är en viktig del för dem, det är väl ingen hemlighet, men det att många dessutom får långtgående band till sina förstärkarstackar är också ett faktum, men som man kanske ofta bortser ifrån.
Lemmy och hans Murder One är väl kanske en av de mest kända, men bara en i raden. I denna intervju hos gitarrzombien, pratar Conny Bloom om förhållandet till både sin gitarr och förstärkare. Herr Hendrix var inget undantag och även om han till synes misshandlade sina stärkare så var dom en förlängd del av hans ljudbild.

Photo: Joe Sia
Här kommer ett par till fantastiska foton på Hendrix tillsammans med sina förstärkare. Tyvärr vet jag inte vem som tagit dagens huvudbild, men skuggsiluetten är tagen av den ikoniska rockfotografen Joe Sia 1968.

 Sedan är det en bild av Val Wilmer, som visar när Jimi håller på och mixtrar lite med ljudet. Någon har dessutom hjälpsamt lagt in text för att visa stärkarnas "battlescars"

Photo: Val Wilmer
Hur som helst, tre stycken fantastiska foton och en tanke. Som en extra bonus lägger jag med en bild som skall vara ett kretsschema som visar hur Hendrix Marshall var modifierad. Vassegoda!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...