söndag 2 november 2014

Spader Ess Tänker Högt om Comic con/Gamex Stockholm 2014

Har haft en tradition att gå på Gamex mässan med junior. Förra årets upplaga var lite av en besvikelse, då det mest bestod av köande. Därför var det lite kul att mässan stöpts om en aning och nu även fått med sig Comic con konceptet på menyn. Spännande tyckte både junior och jag. Med detta kom även en prishöjning av biljetterna, till 200:- per pers/dag, vilket kanske inte var fullt lika spännande.

Så vad fick man då för den höjda inträdesavgiften och utökade konceptet?
Spontant så säger jag att det enda man fick extra var utökade möjligheter att köpa saker. Mer kommers helt enkel. Javisst, för dom som tycker om att klä ut sig hade väl lilla julafton, eller stora Halloweeen om man vill, för det var en hel del Cos players där. I övrigt var det samma långa köer till få minuter med spel som man lika gärna kan kika på Internet efter demos till. Samma onda fötter av timmars planlöst vankande.
Så, även om vi handlade ett par prylar till mässpris, blev det med inträdet, en hel del dyrare än om vi hade beställt det via nätet till originalpris + frakt.

Som det ser ut just nu var det nog sista gången jag gick i alla fall....

4 kommentarer:

 1. Trist när kommersen tar över såpass mycket och allt handlar mer eller mindre om att alla skall tjäna pengar. Men det är väl så det är i dagens samhälle...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte något emot kommersen som sådan. Men när det blir som i det här fallet, det enda (som jag upplevde det) som man tillför, ja då är det trist. Att man skall behöva betala för att få tillgång att köpa..... Kommersialismen i sin högform? :-)

   Radera
 2. Vad hade ni önskat er istället? Och har ni varit på Scifi-mässan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mindre köer och trängsel samt lite mer substans. Vi försökte dessutom gå på lite seminarier, men det var inte helt lätt, då det var svårt att hitta platserna. Bland annat ett om att överleva Zombieapokalypsen, men den utpekade platsen verkade inte existera...?? Eller var vi då bara för trötta... Lite mer mindre men spännande seminarier kanske.

   Nope, inte varit på Sci-fi mässan ännu. Får se.

   Det är väl kanske bara Smålänningen inom mig som tycker att konceptet att betala för att få handla är lite sådär. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...