söndag 1 september 2013

Recension - Mushroom Caravan Overdrive - Kansas City Shuffle - Mamont på Nalen 2013-08-31

Tjolahopp vilken kväll det blev på Nalen igår, man skulle även kunna säga att det är gott gry i ungdomen.
Fyra band stod på setlistan, Mushroom Caravan Overdrive, Kansas City Shuffle, Mamont och Mud Walk. Tyvärr blev det bara tre för oss, av "livstekniska" orsaker var vi tvungna att avvika innan Mud Walk gick upp på scenen, men jag är mer än övertygad om att dom rockade hårt dom med, särskilt om de tre första bandens framträdande skall ses som en kvalitetsmarkör.

För det blev en rejält rockig kväll. De två första banden Mushroom Caravan Overdrive och Kansas City Shuffle hade jag aldrig hört tidigare, men det visade sig snabbt att det borde man ha gjort. Båda levererade hårt och tungt.
Mushroom Caravan Overdrive startade kvällen med sin psykedeliska Stoner som stundtals närmar sig Doom-fåran. Långsamt, suggestivt och tungt, men framför allt väldigt bra. Helt klart ett band jag vill se och höra mer av i framtiden. 


 
Umeåbandet Kansas City Shuffle klev därefter på scenen och drog igång med sin hårda tunga blues rock. En sak som genomsyrade kvällen som helhet, var alla unga otroligt duktiga musiker, men i KCS stack man ut med en extremt duktig sångare och gitarrist.

Även detta är ett band som jag gärna hör mer av i framtiden.
Sist ut för vår del blev som sagt Mamont, ett band som både frugan och jag varit fullkomligt bortblåsta av sedan deras debutplatta, "Passing Through The Mastery Door", ramlade ner på hallgolvet. Live var dom dessutom snäppet bättre.
Även om Samuel i KCS tekniskt sett har en bättre sångröst, så är Mamonts sångare, Kalles sätt att sjunga det som verkligen ger den extra nerven till musiken, han får det att låta som han ständigt ligger på gränsen till att bryta samman, men håller ihop det hela ändå. Gåshud helt enkelt, så vi är mer än nöjda med deras show.

 Övriga reflektioner från kvällen är att det var synd att vi inte kunde stanna och se Mud Walk, men det får bli en annan gång.
Jag vet att det inte är en rättvis jämförelse på något sätt, men det är kul att konstatera att en så liten lokal som Nalen Klubb (med vad jag antar aningen mer blygsam ekonomi) kan leverera en ljudupplevelse som passerar en arena som Friends (som jag antar har har mer kulor till sitt förfogande) med ljudår.
Det var även bara att konstatera att vi nog saboterade medelåldern för kvällen, tillsammans med ett par herrar som hamnat lite fel efter att ha Googlat efter Blues och därefter hamnat Nalen. Dom gick dock ganska fort när dom insåg att dom inte skulle få höra något i närheten av stillsam blues ala Roffe Wikström. Sett till både publik och banden som spelade, så var det en ganska ung medelålder, men det visar bara på att bra musik, spelad med själ, hjärta och fan anamma är tidlös och det borgar för en god tillväxt för den 70-tals influerade bluesrocken. Dessutom var alla inblandade grymma musiker vilket gör det extra roligt att se.

Sammanfattningsvis, massor med bra rock som gav mersmak. Alltid roligt att upptäcka nya band, som dessutom imponerar stort. Lite dåligt med bra Merch (såg bara från Mushroom och Mudwalk), då jag var sugen på lite från Mamont, men det får bli ett senare kapitel med andra ord.

Ett stort tack till alla inblandade banden, ni gav oss en kväll som kommer att finnas med en bra tag framöver. Ett stort tack även till publiken, som var väldigt trevlig den med.

2 kommentarer:

  1. Har hört att ozium records diskuterar kontrakt med Mushroom caravan overdrive. Hoppas ryktet stämmer...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vore trevliga nyheter. Kan vara värt att gräva i. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...