onsdag 2 januari 2013

Dags för en ny invasion?

60-talet hade sin British Invasion, med Engelska band så som Beatles och Rolling Stones som  erövrade framför allt USA marknaden. Denna fortsatte sedan vidare på 70-talet i en hårdare variant, med Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath, för att sedermera gå in i NWOBHM vågen. Detta vet vi allt om, det är rockhistoria.

Nu, med all den otroligt bra rock som Sverige producerar, både bland gamla rutinerade band, men även många starka debuter, är det då inte dags att dra igång ett Vikingatåg av ren pur rock. Det vore en önskedröm att få se ett helsvenskt Turnépaket som sätter segel ut i världen och erövrar musikscenerna. Särskilt som om många av dagens Svenska akter ständigt får stora lovord runt om i världen.

Kanske vore något för Svenska Exportrådet att sponsra, men det kanske inte finns några som är positiva till en liknande satsning i dagens regering, nu när inte Leif Pagrotsky är där och vurmar för musik som export.

Med Grupper som Ghost, Graveyard, Witchcraft, Mamont, The Quill, Mustasch, Sideburn, Europe, Opeth och många, många andra, listan känns nästan oändlig, vilket häftigt drag det skulle kunna vara.
Som en turnerande musikalisk Sverigeutställning av genuin rock, en liten ambulerande festival. Man skulle kunna tänka sig ett fastställt antal slottar som sedan kunde roteras efter behov. Så på med lite schysst merchandise och ut i världen i blågula bussar.

Så jag vill slå ett slag för NWOSR! Det är aldrig försent att drömma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...