fredag 20 juli 2012

Dagens Musiktips - Psykbryt och Tävling

Först måste jag slänga in följande brasklappar. Jag erkänner till att börja med att jag inte följer med i den moderna Svenska Punk-scenen något vidare. För det andra har jag familjeband till dagens tips Psykbryt, då sångaren Linus är mina barns kusin (lät bättre än svägerskans unge :-))

Det gör inte bandet mindre duktiga och spännande.Psykbryt, lyckas på sin första skiva "Och Ingen Brydde Sig Ett Jota", med att föra mig tillbaka till slutet på 70-talet/början på 80-talet. På den tiden då jag lyssnade på punk. En tid då punken var levande och vital. En tid då punken verkligen betydde något. En tid då ingen kunde undgå den. Jag hade aldrig förmånen att bevista gamla Ultrahuset, men jag tänker mig att så här kunde det låta en bra kväll i punkdunkens skugga.

Psykbryt ger mig lite Stiff Little Fingers, Alternativt Alster och Sixten Redlös känsla med sin trallvänliga politiska Punk. För politisk är den. Det är som en blodröd känga mot samhällsskrevet vi nu lever i. Musiken må andas gamla tider, men texterna är aktuella (även om en del personer som nämns inte är hyperaktuella). Men på det hela, är detta ett typexempel på den nya Svenska punken så kan jag inte annat säga att den lever. Skivan släpps den 3:e Augusti och om allt funkar som det skall så skall den även bli tillgänglig på Spotify.

Stockholmskvartetten består av:
Nikko - Trummor/Sång
Zack - Bas/Sång
Linus - Sång/Gitarr
Tobbe - Gitarr/Sång

Låtlistan på skivan:
Åk Hem till Täby
Moder Svea på Rea
Hatlåt
Bagis
Konsumboogie
Allt är Skit
Valsång
Södra Latin
Trygghetsnarkoman
Jag Ångrar IngentingSå, inför releasedatumet den 3:e Augusti tänkte jag helt enkel att det är dags för min första tävling här på bloggen och tävla ut ett förhands ex. av skivan. Själva tävlingen är enkel, lämna en kommentar med ditt namn i kommentarsfältet. Varje kommentar kommer att räknas och få ett nummer (första är nummer 1 osv.), därefter kommer jag att dra en vinnare via Random.org. Endast en kommentar per person tack.

Jag drar vinnaren på Söndag.

6 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...