onsdag 30 oktober 2013

Recension - Witch Charmer : Euphoric Curse EP


Debut EP från Engelska Witch CharmerEuphoric Curse, är en liten 4 låtars historia som ligger ganska fint i tiden. Särskilt om man ser till de framgångar som grupper som Purson och Blood Ceremony skördat den senaste tiden. För det här rör sig i samma härad, med kvinnofrontad rock med Doom/Stoner karaktär.

Ett trevligt inslag på skivan är växelsången mellan Kate och Dave, dock skulle jag kanske vilja ha lite mer nyans i den manliga delen av sången, som nu mest tenderar till att bli vrålande utropstecken till den kvinnliga huvudsången.

Musiken är uppbyggd av snygga riff och stabil grund utan krusiduller. Det är gjort för att bygga känsla mer än för att imponera.
Jag skulle ljuga om jag sade att Witch Charmer når upp till samma höjder som de ovan nämnda banden, men sett till att detta är en debut EP, så sätter de ändå sin ribba tillräckligt högt för att vara klart intressanta. Så vem vet som kan komma på en fullängdare.

På grund av en felbeställning (eller mest förvirring från min sida) så kan jag inte bedöma förpackningen mer än utifrån de bilder jag sett, och där ser det helt ok ut. Däremot kan jag säga att Tischan jag fick i stället är riktigt snygg. :-) Obs, inte jag på bilden. :-)

Så, vad kan man då önska sig inför framtiden, när det kommer till Witch Charmer? För min egen del lite mer dynamik i framför allt den manliga delen av sången. Det ruffiga inslaget är skönt stundtals och fungerar bra så här på fyra låtar, dock tror jag det kan bli tradigt på en fullängdare. I övrigt landar det mest bara på att jag vill ha mer av allt och det kommer nog mer att hänga på om man kan knåpa ihop fler bra låtar.

Vilket gör att vi kommer in på betyget. Det är en EP och som sådan kommer jag ändå att ge den 3 Ess, om inte annat med en förväntan inför fortsättningen.

Sammanfattning:
Betyg: 3/5
Favoritspår just nu: Born A Slave
Bolag:
Release: 09 September 2013


Band:
Kate McKeown - Vocals
Dave 'Slayer Dude' McQuillen - Drums / Vocals
Len Lennox - Guitar
Adam Clarke - Guitar
Davey Blackheart - Bass

Tracklist:
1. Worlds Burning (Inside the Fire) 06:08
2. Born A Slave 07:27
3. Waiting for a Call 03:07
4. Sleeping Dystopia 07:12

Mer Info:
BandCamp
Facebook
Support The Bands You Like!

3 kommentarer:

 1. Nja, det här föll mig tyvärr inte i smaken, främst på grund av att de två vokalisterna inte funkar bra tillsammans. Synd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att just sången är den svaga länken här.

   Radera
 2. sv:
  Ja, snart är det dags för PS 4:an. Jag är inte riktigt redo för den. Jag har ännu så mycket kvar att spela på 3:an. Hmmm Snacka om I-landsproblem... :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...