fredag 8 november 2013

Fredagsbärsen


Fredag och bärs, a match made in heaven eller möjligen i helvetet om man får tro på Great Lake's Brewerie som menar på att man kan få sig en "a devilishly good time" med deras Devil’s Pale Ale.

Detta är inte det enda bryggeriet som herr Lucifer har varit framme och inspirerat till en och annan spirituell brygd. Även SanTan Brewing Company (läs den fort utan att läsa fel) har haft påhälsning av gamle bockfoten och blivit inspirerade till sin Devil's Ale.Ser man till dessa två öl, som går i kategorin Pale Ale, så kan man tro att tro att det, trots att Lucifer oftast får representera den mörka sidan, låter betydelsen av sitt namn påverka valet av ölsort.
Men sjävlklart finns det undantag.
DuClaw Brewing Company har tagit fasta på det lite mörkare inslaget i sin Devil's Milk. Och för den som sedermera ångrar sitt tilltag att stjälpa i sig ohemult av djävulsnektar så har bolaget tagit fram ett motgift för den ångerfyllde, Repent. Misstänker dock att den inte minskar själva fyllan utan möjligen kan ge lite själsfrid tills fylleångesten slår till med full styrka.God eller ond öl låter jag vara osagt, man lär inte snubbla över några av dessa på bolaget i brådrasket. Vi kan bara konstatera att det finns så mycket spännande öl därute i världen. Men kom ihåg att för mycket av denna varan kan få er att klättra på väggarna. Trevlig Fredag!
1 kommentar:

  1. Evil bärs. Har inte testat någon utav dom tyvärr. Det mest "onda" jag druckit är nog Jämtlands Hell.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...